Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Juventus porazil Neapol a na AS Řím ztrácí jen bod

Řím - AS Řím zvítězil v prvních deseti utkáních Serie A, avšak po fantastické sérii začíná jeho forma poněkud uvadat. Dílem kvůli obdrženému gólu v 94. minutě od nováčka a týmu ze sestupového pásma Sassuola jen remizoval na domácím hřišti 1:1. Naopak fazonu nabírá loňský i předloňský mistr Juventus. Bianconeri v letošní sezoně podali zatím nejlepší výkon, když porazili třetí Neapol přesvědčivě 3:0, a na vedoucí tým z hlavního města již ztrácejí jediný bod.

Hráči Interu Milán po výhře nad Livornem
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Juventus se v utkání s Neapolí dostal do vedení již ve druhé minutě, kdy se k doraženému míči dostal na hranici malého vápna Fernando Llorente a nedal šanci gólmanovi Pepemu Reinovi. Vůbec poprvé v historii italské ligy dal španělský hráč gól španělskému brankáři.

Druhou branku přidal čtvrt hodiny před koncem skvělou trefou z přímého kopu Andrea Pirlo a šest minut nato uzavřel skóre francouzský záložník Paul Pogba. Obrana Juventusu neinkasovala počtvrté v řadě, hostům nepomohlo ani vyloučení Angela Ogbonny po druhé žluté kartě. Na "Starou dámu" teď ztrácí tři body.

Jedinému neporaženému týmu soutěže AS Řím sebral výhru ve čtvrté minutě nastavení nejlepší střelec hostů Domenico Berardi. Domácí favorit vedl od 19. minuty, kdy se do vlastní sítě trefil obránce Alessandro Longhi. Tým z hlavního města směřoval k jedenácté výhře v sezoně a nápravě předchozí ztráty ze hřiště FC Turín (1:1), jenže v nastaveném čase před jeho brankou vznikla nepřehledná situace, v níž se pošesté v sezoně prosadil Berardi.

AS vede tabulku před Neapolí a Juventusem; oba pronásledovatelé mají večerní vzájemný zápas k dobru a jeho případný vítěz se přiblíží k lídrovi na jediný bod. Sassuolo je s 10 body sedmnácté. AC Milán jen remizoval na hřišti Chieva 0:0 a po dvanácti zápasech má pouze 13 bodů. To je nejhorší bilance milánského velkoklubu od sezony 1981/1982, ve které "Rossoneri" sestoupili do druhé ligy.

Výsledky 12. kola Serie A:

Catania - Udine 1:0 (30. López z pen.), Inter Milán - Livorno 2:0 (30. vlastní Bardi, 90.+1 Nagatomo), FC Janov - Hellas Verona 2:0 (29. Portanova, 35. Kucka), AS Řím - Sassuolo 1:1 (19. vlastní Longhi - 90.+4 Berardi), Bergamo - Boloňa 2:1 (73. Brivio, 90.+3 Livaja - 77. Bianchi), Cagliari - FC Turín 2:1 (43. a 89. Conti - 53. Immobile), Chievo - AC Milán 0:0, Parma - Lazio Řím 1:1 (64. Lucarelli - 50. Keita), Fiorentina - Sampdoria Janov 2:1 (11. z pen. a 17. Rossi - 74. Gabbiadini ), Juventus Turín - Neapol 3:0 (2. Llorente, 74. Pirlo, 80. Pogba).

Inter má zatím nejlepší útok v soutěži a velkou měrou se na tom podílela jeho vítězství nad nováčky Sassuolem a Hellasem Verona s celkovým skóre 11:2. Proti Livornu, které do první ligy proniklo ze třetího místa Serie B, dlouho hájil jen jednobrankové vedení. K němu mu navíc pomohl brankář soupeře Francesco Bardi, když si ve 30. minutě srazil do sítě lehký přízemní centr Jonathana.

Až v nastavení pojistil výhru z brejku Juto Nagatomo. Na začátku akce byl střídající kapitán Interu Javier Zanetti, který nastoupil poprvé od dubna, kdy si přetrhl Achillovu šlachu a musel na operaci. Čtyřicetiletý defenzivní hráč se při nástupu na hřiště dočkal ovací ve stoje.

Catanii zařídil tři body proměněnou penaltou ve 30. minutě útočník Maxi López. První výhry ve čtvrtém utkání na lavičce sicilského celku se dočkal trenér Luigi De Canio, který v závěru října nahradil Rolanda Marana.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články