Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Barcelona zvýšila náskok, ztratila Messiho. Ronaldo vystřílel hattrick

Madrid - Barcelona si zajistila vítězství 4:1 na hřišti posledního Betisu Sevilla a zvýšila tak náskok na druhé Atlético Madrid, které jen remizovalo se čtvrtým Villarealem 1:1. Blaugranes však přišli o Lionela Messiho, který si již v prvním poločase obnovil zranění stehenního svalu. Real Madrid rozstřílel i zásluhou hattricku Cristiana Ronalda ve španělské lize San Sebastian 5:1.

Cristiano Ronaldo
zdroj: ČTK/AP autor: Andres Kudacki

Barcelona šla po půlhodině do dvougólového vedení, když se během dvou minut trefili Neymar a Pedro Rodríguez. Ve druhém poločase pak navýšil vedení hostů dvěma brankami Cesc Fábregas, domácí dokázali v závěru jen snížit. Jorge Molina z pokutového kopu potrestal faul Daniho Alvése. Betis prohrál poosmé v sezoně a s devíti body je stále poslední.

Ronaldo se poprvé trefil už ve 12. minutě, kdy tvrdou ranou z úhlu využil centr za obranu od Karima Benzemy. Za dalších šest minut svému francouzskému spoluhráči nahrávku oplatil, ve 26. minutě pak Portugalec proměnil pokutový kop po ruce Markela Bergary.

Čtvrtý gól Realu přidal ještě v první půli Sami Khedira. Po přestávce sice snížil pohledným lobem Antoine Griezmann, který se za Real Sociedad trefil v pátém zápase v řadě, poslední slovo měl však Ronaldo, který poslal k bližší tyči přímý kop. V této sezoně ve 20 zápasech za Real Madrid a portugalskou reprezentaci dal už 28 branek, v lize se osamostatnil na prvním místě střelecké tabulky se 16 góly ze 13 utkání.

Atlético Madrid pouze remizovalo na hřišti Villarrealu 1:1 a na druhém místě tabulky může ztratit bezprostřední kontakt s vedoucí Barcelonou. Ta dohrává kolo duelem s Betisem Sevilla a v případě vítězství navýší vedení na tři body. Vůbec první remízu Atlética v tomto ligovém ročníku zařídily na obou stranách vlastní branky.

Už ve druhé minutě srazil míč po centru Juanfrana za svého brankáře Mario Gaspar. Právě Juanfran si ale deset minut před koncem po pasu Francouze Jérémyho Perbeta počínal podobným způsobem, a nechtěně tak pomohl Villarrealu k bodovému zisku. Villarreal je s 24 body čtvrtý, na třetí Real Madrid ztrácí sedm bodů. 

Bilbao zdolalo 2:1 Levante a prodloužilo svou neporazitelnost na novém stadionu San Mamés. Přitom dnes muselo reagovat na vedoucí gól soupeře, stejně jako ve čtyřech z dosavadních pěti zápasů. Levante poslal do vedení David Barral, v posledních dvaceti minutách ale skóre otočili Mikel Rico a Aritz Aduriz.

Výsledky 13. kola:

Real Madrid - San Sebastian 5:1 (12., 26. z pen. a 76. Ronaldo, 18. Benzema, 36. Khedira - 61. Griezmann), Getafe - Elche 1:1 (18. León - 61. Boakye), Bilbao - Levante 2:1 (72. Rico, 84. Aduriz - 33. Barral), Vigo - Vallecano 0:2 (24. Viera, 72. Larrivey), Espaňol Barcelona - FC Sevilla 1:3 (23. García - 3. Fazio, 10. Vitolo, 58. Bacca), Valencie - Valladolid 2:2 (29. Pabón, 75. Feghouli - 9. Guerra, 50. García), Villarreal - Atlético Madrid 1:1 (79. Juanfran vlastní - 2. Mario vlastní), Betis Sevilla - FC Barcelona 1:4 (90.+2 Molina z pen. - 63. a 79. Fábregas, 35. Neymar, 37. Pedro).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články