Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Guardiola si přivedl do Bayernu vysněnou posilu Thiaga Alcántaru

Mnichov - Nový trenér Bayernu Mnichov Pep Guardiola si přivedl do bavorského klubu vysněnou posilu, španělského záložníka Thiaga Alcántaru z Barcelony. Úřadující vítěz Ligy mistrů za dvaadvacetiletého fotbalistu, který byl vyhlášen nejlepším hráčem nedávného mistrovství Evropy jednadvacítek, zaplatil 25 milionů eur. Thiago ještě musí v Bayernu projít lékařskými testy, pak podepíše smlouvu na čtyři roky.

Thiago Alcántara
zdroj: ČTK/AP autor: Ariel Schalit

Guardiola před pár dny prozradil, že o Thiaga moc stojí, a požádal vedení Bayernu, aby ho zkusilo z Barcelony vyplatit. Klíčový hráč Španělů při vítězném tažení na ME do 21 let pod Guardiolou strávil v Barceloně čtyři roky a kontrakt měl v Katalánsku do roku 2015.

"Thiago byl vysněným hráčem našeho nového kouče. Těší nás, že se nám tento velký přestup podařil. Je to fantastický hráč s obrovskou perspektivou, který bude pro Bayern posilou," řekl šéf představenstva mnichovského klubu Karl-Heinz Rummenigge.

Součástí obchodu je také dohoda mezi oběma kluby na odehrání přípravného zápasu. O Thiaga, syna brazilského mistra světa Mazinha, narozeného v Itálii, mělo zájem více špičkových týmů včetně Manchesteru United.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články