Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Rezka mrzí, že s Famagustou nezískal titul. Snad příští rok, doufá

Famagusta (Kypr) - Jan Rezek měl po posledním kole kyperské ligy smíšené pocity. Těšilo ho, že s Famagustou vybojoval druhé místo a účast v evropských pohárech, ale převládalo v něm zklamání z toho, že dlouho vedoucí Anarthosis nezvládl závěr soutěže a nevybojoval mistrovský titul. Jednatřicetiletý fotbalista se vrátil do sestavy po měsíční absenci způsobené svalovým zraněním a v posledním zápase sezony pomohl k domácí výhře 2:1 nad jistým mistrem APOELem Nikósie.

Jan Rezek
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Aspoň jsme zachránili ten konec. Ale z celkového pohledu budeme spíš mluvit o zklamání. Dlouho jsme ligu vedli, akorát nám vůbec nevyšel závěr. Dokonce jsme propadli až na třetí místo. V minulém kole jsme vyhráli na hřišti AEK Larnaca a definitivně jsme se dostali do pohárů, kam jdou první tři týmy," uvedl Rezek.

Famagusta po skvělém vstupu do soutěže nezvládla její závěr a během března a dubna nevyhrála ani jeden z osmi zápasů. "V kabině jsme to řešili pořád. Jednadvacet zápasů hrajeme dobře, vedeme, dáváme góly, pak se to během pěti kol pokazilo. Šance na titul byla velká, jenže jsme pak měli sérii osmi zápasů bez vítězství. A to je hrozně moc," litoval bývalý hráč Teplic, Sparty či Plzně.

Svůj druhý ročník v kyperské lize zakončil s bilancí 12 vstřelených branek, které nasbíral převážně v úvodu sezony. "Hlavně v první půlce mi to padalo parádně, pak se to asi trochu zadrhlo s nezdary celého týmu. Doufám, že se nám to příští sezonu podaří. Mám tady smlouvu ještě na dva roky a rád bych titul získal," přál si Rezek, jenž vstřelil ve 21 reprezentačních zápasech čtyři góly.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články