Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Bayern nezopakuje chybu Dortmundu, Götzeho kontrakt bude bez výkupní klauzule

Mnichov - Záložník Mario Götze nebude mít ve smlouvě s Bayernem Mnichov žádnou klauzuli, podle které by ho mohl případný zájemce vykoupit ještě před vypršením kontraktu. Ředitel Bayernu Mnichov Karl-Heinz Rummenigge vyloučil, že by jeho klub udělal stejnou chybu jako Dortmund, a předčasně tak o talentovaného dvacetiletého hráče přišel.

Mario Götze
zdroj: Getty Images autor: David Ramos

Bavorský velkoklub využil minulý týden výkupní klauzuli v Götzeho smlouvě s Borussií a za německého reprezentanta zaplatí odstupné 37 milionů eur (asi 960 milionů korun). "(Götzeho agent) se pokusil vyjednat výkupní klauzuli, ale tento požadavek jsme zamítli," řekl Rummenigge listu Bild. "Žádný z našich hráčů ji ve smlouvě nemá," dodal.

Představitelé Dortmundu neskrývali zklamání z toho, jak Bayern jejich hvězdu získal. Podle Rummeniggeho ale jeho tým postupoval korektně. "Myslím, že naši kolegové z Dortmundu jsou jen zklamaní z toho, že přicházejí o dobré hráče. Já bych byl taky naštvaný, kdyby mi zítra někdo vyfoukl Francka Ribéryho," dodal.

Bayern a Dortmund se v závěru sezony utkají 4. května v lize, a pokud už jistý německý mistr napodobí Borusii a uspěje v dnešní odvetě semifinále Ligy mistrů proti Barceloně, mohou se za měsíc střetnout i ve finále prestižní soutěže.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články