Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Inter prohrál s Palermem a o pohárovou příčku ho připravil AS Řím

Řím - Fotbalisté Interu Milán prohráli ve 34. kole italské ligy na hřišti zachraňujícího se Palerma 0:1 a vypadli z příček zaručujících účast v příštím ročníku evropských pohárů. Na pátém místě tabulky je nahradili hráči AS Řím, kteří zdolali Sienu jasně 4:0. Juventus v městském derby vybojoval výhru 2:0 na hřišti FC Turín krátce před koncem a příští týden může završit obhajobu titulu.

Italská liga
zdroj: AP

Palermo již popáté v řadě bodovalo a poprvé od 18. kola se posunulo mimo sestupové příčky. O tři body a vzestup na 17. pozici se dnes proti Interu postaral Josip Iličič pohotovou střelou z hranice pokutového území už v desáté minutě. Interu chybí na pohárové umístění dva body.

Palermu pomohla ztráta Sieny, která utrpěla debakl v Římě. AS pustila do rozhodujícího náskoku po čtvrthodině hry, kdy se v rychlém sledu trefili Pablo Daniel Osvaldo a Erik Lamela. Útočník Osvaldo přidal ještě další dva góly a dohnal Lamelu v klubové střelecké tabulce, oba se zatím trefili patnáctkrát.

Oslavy 29. ligového titulu Juventusu už v sobotu svým vítězstvím 3:0 nad Pescarou nejméně o týden oddálila Neapol, která ztrácí čtyři kola před koncem na druhém místě 11 bodů. "Stará dáma" v derby neprohrála už od sezony 1994/95 a první vzájemný duel po návratu svého rivala do Serie A vyhrála na podzim 3:0, tentokrát si nechala rozhodnutí na závěr. Čtyři minuty před koncem rozhodl Arturo Vidal a v nastavení přidal gól hlavou Claudio Marchisio.

Ještě o bod dál než Inter to má k pohárům Lazio Řím, které remizovalo 0:0 s Parmou. Gól se nepodařilo vstřelit v poslední čtvrthodině ani střídajícímu útočníkovi Liboru Kozákovi. Chievo bez Kamila Vacka podlehlo 0:1 FC Janov.

Neapol bez svého nejlepšího střelce Edinsona Cavaniho rozhodla o výhře nad nováčkem z Pescary ve druhém poločase. Minutu po změně stran otevřel skóre Gökhan Inler a dvanáct minut nato přidal druhou branku hostů Goran Panděv, který se prosadil po Hamšíkově přihrávce střelou z úrovně pokutového kopu.

Definitivní podobu výsledku dal osm minut před koncem Blerim Džemaili. Pescara tak utrpěla 24. ligovou porážku a na nesestupové příčky dál ztrácí osm bodů.

Tři body zařídil Udine v Cagliari Argentinec Roberto Pereyra, který se deset minut po změně stran prosadil přesnou střelou k tyči z hranice velkého vápna. Domácí navíc v samém závěru zápasu přišli o vyloučeného Mauricia Pinillu.

Hosté se tak díky čtvrtému bodovému zisku v řadě posunuli v tabulce na páté místo, zaručující postup do Evropské ligy, Cagliari je desáté.

Italská fotbalová liga - 34. kolo

Bergamo - Boloňa 1:1 (67. Giorgi - 76. Gilardino), Cagliari - Udine 0:1 (56. Pereyra), Pescara - Neapol 0:3 (46. Inler, 58. Panděv, 82. Džemaili), AS Řím - Siena 4:0 (14., 41. a 67. Osvaldo, 16. Lamela), Chievo - FC Janov 0:1 (73. Borriello), FC Turín - Juventus Turín 0:2 (86. Vidal, 90.+1 Marchisio), Palermo - Inter Milán 1:0 (10. Iličič), Sampdoria Janov - Fiorentina 0:3 (36. Cuadrado, 41. Ljajič, 73. Aquilani), AC Milán - Catania 4:2 (74. a 77. Pazzini, 45. Flamini, 90.+2 Balotelli z pen. - 30. Legrottaglie, 65. Bergessio).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články