Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Bayern opět naděloval, Jiráček přihrál na gól

Berlín – Parní válec z Bavorska své soupeře ničí dál. Fotbalisté Bayernu v dnešním zápase 30. kola bundesligy rozstříleli Hannover na jeho hřišti 6:1 a opět ukázali, že jsou před úterním semifinále Ligy mistrů ve velké pohodě. Nezaváhal ani druhý celek tabulky Dortmund, který doma porazil Mohuč 2:0. Přihrávkou na gól se ukázal i Petr Jiráček z Hamburku a jeho tým vyhrál 2:1 nad Düsseldorfem. Druhý český hráč Pavel Krmaš byl u prohry Freiburgu se Stuttgartem 1:2.

Radost fotbalistů Bayernu Mnichov
zdroj: ISIFA

Bayern se dostal do vedení po čtvrthodině hry, kdy pokus Davida Alaby jemně tečoval do vlastní sítě Lars Stindl. Ještě do přestávky zajistili hostům komfortní vedení 3:0 Franck Ribéry a Mario Gomez, a tak si trenér Jupp Heynckes mohl dovolit hned dvojí střídání v poločase kvůli šetření sil na úterní semifinále LM s Barcelonou.

Ve druhé půli se trefil dvakrát Claudio Pizarro a jednou Gomez, který v součtu s hattrickem ze semifinále Německého poháru s Wolfsburgem (6:1) nastřílel za poslední týden pět branek. Čestný gól Hannoveru dal Andre Hoffmannn. Na hřištích soupeřů má mnichovský tým bilanci čtrnácti výher a jedné remízy při skóre 37:3.

Dortmund poslal do rozhodujícího vedení už po 50 vteřinách Marco Reus, který pohodlně dorazil míč do sítě z hranice pokutového území poté, co brankář Christian Wetklo zaváhal v souboji s Mariem Götzem. Těsně před koncem pojistil výhru Robert Lewandowski a trefil se ve 12. zápase v řadě.

Celý zápas za Mohuč odehrál obránce Zdeněk Pospěch, jehož tým nevyhrál popáté za sebou a zřejmě už nemůže pomýšlet na boj o evropské poháry.

V sestavě Hamburku dostal podruhé za sebou příležitost záložník Petr Jiráček a na výhře 2:1 nad Düsseldorfem se podílel asistencí na druhý gól. Český záložník ve 20. minutě zadovkou od brankové čáry našel Rafaela van der Vaarta, který si poradil se dvěma obránci a z těžké pozice pokořil brankáře "jesličkami".

Nizozemský záložník šest minut předtím hlavou vstřelil i první gól Hamburku. Fortuna se stoperem Martinem Latkou snížila díky hlavičce Daniho Schahina ještě před změnou stran, vyrovnání se ale nedočkala a pořád nemá jistotu setrvání v soutěži.

Leverkusen s obráncem Michalem Kadlecem v základní sestavě zdolal Hoffenheim 5:0 a pojistil si třetí místo v tabulce. Vedení zařídil v 16. minutě Stefan Kiessling, a i když selhal při penaltě Simon Rolfes, Bayern o poločase vedl 2:0 díky trefě Andrého Schürrleho. Po změně stran navíc oba střelci přidali svůj druhý zásah a skóre uzavřel Stefan Reinartz.

Brémy s českým obráncem Theodorem Gebre Selassiem prohrály doma 0:3 s Wolfsburgem a na výhru už čekají devět ligových zápasů. Poprvé překonal jejich obranu ve 13. minutě osmnáctiletý záložník Maxmilian Arnold, který přidal druhý bundesligový gól hned týden po tom premiérovém, následně se prosadili Ivica Olič a z penalty s omluvou divákům i bývalá opora Brém Diego.

Freiburg s Krmašem v sestavě prohrál se Stuttgartem 1:2

Fotbalisté Freiburgu nevyužili zaváhání Schalke, prohráli v 30. kole německé ligy na hřišti Stuttgartu 2:1 a v tabulce zůstali pátí. Freiburg zavítal do Stuttgartu podruhé během jednoho týdne, odvezl si však stejnou prohru jako ve středečním semifinále Německého poháru.

Domácí rozhodli o výhře již v prvním poločase, kdy se během deseti minut prosadili Christian Gentner a Bosňan Vedad Ibiševič. Ten se třináctou ligovou brankou dotáhl na čtvrté místo statistik bundesligy. V dresu hostů nastoupil i obránce Pavel Krmaš, zápas však nedohrál, poté co jej v 48. minutě vystřídal Immanuel Hohn. Freiburg dokázal v samotném závěru zásluhou Santiniho skóre zkorigovat, na bodový zisk to však hostům nestačilo a na Schalke dál ztrácí bod. Stuttgart se díky výhře posunul na desátou pozici.

Fürth ještě žije

Poslední Fürth oživil díky třetí výhře v sezoně teoretickou naději na záchranu v nejvyšší soutěži. O vítězství ligového nováčka na hřišti Norimberku rozhodl ve 27. minutě Johannes Geis. Fürth přitom naplno bodoval naposledy 2. února na hřišti Schalke.

Norimberk, v jehož dresu odehrál celý zápas také český útočník Tomáš Pekhart, zůstal vinou porážky na dvanáctém místě, Fürth je stále poslední a na šestnácté místo zaručující barážový souboj ztrácí devět bodů.

Augsburg nestačil na Mönchengladbach a dál je na sestupu

Vše podstatné se v zápase mezi Mönchengladbachem a Augsburgem odehrálo krátce před půlhodinou hry. Obránce hostů Kevin Vogt fauloval v pokutovém území domácího Peniela Mlapu, dostal červenou kartu a Borussia penaltu. Tu ve 27. minutě proměnil kapitán Filip Daems a prvním gólem v sezoně rozhodl. Augsburg o deseti na vyrovnání nedosáhl, na posledních šest minut vystřídal Morávka Torsten Oehrl.

Augsburg tak nevyužil šanci bodově se dotáhnout na patnáctý Düsseldorf a zůstal na pozici, z níž se jde do baráže o účast v bundeslize. Navíc ho v případě plného bodového zisku může dostihnout předposlední Hoffenheim. 

Výsledky 30. kola německé fotbalové ligy

Dortmund - Mohuč 2:0 (1. Reus, 87. Lewandowski), Eintracht Frankfurt - Schalke 1:0 (41. Russ), Hamburk - Düsseldorf 2:1 (14. a 20. Van der Vaart - 34. Schahin), Hannover - Bayern Mnichov 1:6 (84. Hoffmann - 40. a 62. Gomez, 71. a 86. Pizarro, 16. vlastní Stindl, 23. Ribéry), Leverkusen - Hoffenheim 5:0 (16. a 65. Kiessling, 32. a 69. Schürrle, 79. Reinartz), Brémy - Wolfsburg 0:3 (13. Arnold, 27. Olič, 66. Diego z pen.). Mönchengladbach - Augsburg 1:0 (27. Daems z pen.), Norimberk - Fürth 0:1 (27. Geis).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články