Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Barcelona i Real nasázely svým soupeřům pět gólů

Madrid - Pětigólové kanonády předvedly v 30. kole španělské fotbalové ligy oba nejlepší týmy soutěže. Barcelona i bez zraněného Lionela Messiho deklasovala 5:0 Mallorku především díky hattricku Ceska Fabregase. Fotbalisté Realu Madrid sice s Levante jako první inkasovali, ale nakonec zvítězili jasně 5:1. Na vedoucí Barcelonu dál ztrácejí 13 bodů. Dvěma góly se na vysoké výhře podílel střídající Mesut Özil.

Utkání Barcelona - Mallorca
zdroj: ČTK/AP autor: Manu Fernandez

Hrdinou večera na Nou Campu se stal Éric Abidal, který se na hřišti objevil téměř rok po transplantaci jater. Francouzský obránce se do hry dostal v 70. minutě a dočkal se mohutných ovací publika.

Barcelona se v utkání s předposlední Mallorkou musela obejít bez Messiho, který si v úterním utkání Ligy mistrů proti PSG zranil stehenní sval. Argentinského kanonýra zastoupili Alexis Sánchez a Fabregas. Ten ve 20. minutě po narážečce se Sánchezem otevřel skóre, za dvě minuty pak sám chilský útočník poslal vyražený míč pod břevno. Stejná dvojice se v rozmezí dalších dvou minut prosadila znovu a Barcelona vedla již 4:0. Počtvrté v sezoně tak "Barca" vstřelila v prvním poločase čtyři branky.

Po přestávce Fábregas přidal třetí gól a zkompletoval svůj první ligový hattrick. Mallorca klesla na poslední místo.

La Liga - 30. kolo:

San Sebastian - Málaga 4:2 (21. Vela, 24. De La Bella, 30. Griezmann, 51. Martínez - 43. Morales, 70. Santa Cruz), Real Madrid - Levante 5:1 (87. a 90. Özil, 36. Higuaín, 39. Kaká z pen., 84. Ronaldo - 31. Michel), La Coruňa - Zaragoza 3:2 (11. Gama, 40. Marchena, 56. vlastní Minero - 16. Postiga, 35. Montaňés), FC Barcelona - Mallorca 5:0 (20., 37. a 46. Fábregas, 22. a 39. Sánchez), Vigo - Vallecano 0:2 (14. Piti, 83. Delibašič), Pamplona - Espaňol Barcelona 0:2 (51. Moreno, 90.+2 Wakaso), Getafe - Atlético Madrid 0:0, 21:00 Valencie - Valladolid.

Trenér Realu José Mourinho nechal v generálce na úterní odvetu Ligy mistrů proti Galatasarayi na lavičce od začátku zápasu také Cristiana Ronalda. Real prohrával po půlhodině utkání, když se střelecky prosadil Michel. Za pět minut však odpověděl domácí Gonzalo Higuaín. Levante přitom bylo až do dnešního zápasu posledním ligovým týmem, proti kterému argentinský útočník neskóroval.

Za další tři minuty se zahrávání pokutového kopu ujal Kaká a svou druhou brankou v patnácti zápasech, do kterých v tomto ligovém ročníku zasáhl, poslal "Bílý balet" do vedení. Domácí zpečetili výhru až v posledních šesti minutách. Nejprve po Higuaínově přihrávce skóroval Ronaldo, který zaznamenal 29. ligovou trefu. Dvěma zásahy pak uzavřel skóre na konečných 5:1 Özil.

Mesut Özil přijímá gratulace od spoluhráčů
zdroj: Getty Images autor: Jasper Juinen

V souboji dvou týmů bojujících o čtvrté místo v Lize mistrů si notně posílil svou pozici nečekaný lídr této skupiny aspirantů na předkolo LM Real Sociedad. Málagu, která má za sebou náročný středeční duel s Borussií Dortmund, San Sebastian porazil 4:2.

Deportivo La Coruňa v záchranářském duelu zdolalo Zaragozu 3:2. Domácí, kteří v dosavadním průběhu soutěže šestnáctkrát prohráli, dosáhli na třetí vítězství v řadě. V posledních třech kolech jsou tak paradoxně nejlepším týmem soutěže, když jako jediní naplno bodovali. La Coruňu poslal do vedení v 11. minutě Portugalec Bruno Gama, o pět minut později však jeho krajan na druhé straně Helder Postiga vyrovnal z pokutového kopu.

Hosté šli pak zásluhou Paco Montaňése do vedení, Deportivo však ještě do přestávky stačilo reagovat přesnou přízemní střelou z hranice malého vápna v podání Carlose Marcheny. Ke třem bodům pomohl La Coruni po přestávce hostující obránce Abraham Minero, který si nejprve vstřelil vlastní branku a deset minut před koncem zápasu byl po druhé žluté kartě vyloučen. Domácí tým se tak odlepil ode dna tabulky a na 18. místě ztrácí na svého dnešního soupeře jediný bod. 

Atlético Madrid si ve španělské lize připsalo druhou remízu za sebou. Po bezbrankovém derby na hřišti Getafe ztrácejí svěřenci trenéra Diega Simeoneho na druhý Real Madrid v tabulce už tři body. Atlético z posledních jedenácti madridských derby na cizím stadionu vyhrálo jen jediné a dnes bilanci potvrdilo. V nepohledném utkání si vypracoval těsně po hodině hry největší šanci kanonýr Radamel Falcao, jenže ztroskotal na domácím brankáři Jordim Codinovi.

Oba týmy tak zaujaly hlavně tvrdou hrou, která v závěru vyústila ve dvě vyloučení. V 73. minutě si za hru rukou vysloužil druhou žlutou kartu záložník Atlétika Mario Suárez, v nastavení ho do šaten následoval za faul loktem stoper Diego Godín. Vallecano si poradilo 2:0 s předposlední Celtou Vigo. Díky první venkovní výhře po šesti zápasech se udrželo ve hře o šesté místo, které zaručuje účast v předkole Evropské ligy. Na osmém místě na něj Rayu scházejí dva body.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články