Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Barcelona díky souhře Villy a Messiho porazila Vallecano, Real zdolal Mallorku

Madrid - Fotbalisté Barcelony si díky spolupráci kanonýrů Lionela Messiho s Davidem Villou poradili ve španělské lize s Vallecanem 3:1 a tabulku vedou o třináct bodů před Realem Madrid. Ten v sobotu porazil Mallorku 5:2, i když s ní dvakrát prohrával. Obhájce titulu rozhodl zápas třemi góly během pěti minut v úvodu druhého poločasu. Atlétiko Madrid porazilo Pamplonu na jejím hřišti 2:0. Po dvou ztrátách v lize zvítězilo a udrželo se v tabulce bod za druhým Realem.

David Villa a Lionel Messi
zdroj: ČTK/AP

Barceloně zajistil klidný průběh zápasu už v 25. minutě prvním gólem útočník Villa po Messiho přihrávce při rychlém brejku. Pět minut před přestávkou si oba role vyměnili a po dalším protiútoku skóroval Messi. I v 57. minutě doputoval míč od Villovi k Messimu a argentinský kanonýr přidal už 42. gól v ligové sezoně. Branku vstřelil v rekordním 18. utkání po sobě, a pokud uspěje i v dalším kole proti Vigu, trefí se do sítě všech ostatních týmů z La Ligy v zápasech jdoucích po sobě. Čestný úspěch hostů dnes zaznamenal Raúl Tamudo.

Real se v minulém kole trápil s předposledním Vigem a i tentokrát nezačal přesvědčivě ani proti Mallorce, která je v tabulce jen o příčku výš než Celta. Už v šesté minutě svěřenci Josého Mourinha prohrávali po prudké hlavičce Emilia Nsueho. Po čtvrthodině hry vyrovnal Gonzalo Higuaín, jenže za dalších šest minut překonal po rohu obranu "Bílého baletu" Alejandro Alfaro.

Mourinho po přestávce poslal do hry Karima Benzemu a Mesuta Özila a jeho hráči předvedli drtivý nástup. V 52. minutě mířil přesně hlavou Cristiano Ronaldo a dal svůj 350. gól v dospělém fotbale za klub či reprezentaci, další branky přidali během pěti minut Luka Modrič, který se trefil parádně zdálky, a Higuaín. V nastavení potvrdil do prázdné branky po pasu Higuaína výhru Realu Karim Benzema.

San Sebastian rozstřílel Valladolid 4:1 a posunul se na čtvrté místo v tabulce. Z posledních osmnácti zápasů prohrál San Sebastian jediný a na pátou příčku díky dvěma trefám Antoina Griezmanna a jedné Imanola Agirretxeho a Xabiho Prieta odsunul čtvrtfinalistu Ligy mistrů Málagu. Čestný gól Valladolidu vstřelil až tři minuty před koncem střídající Javi Guerra. Bilbao prohrálo 0:1 v Madridu s Getafe a v tabulce je čtrnácté. Jediný gól zápasu vstřelil už v sedmé minutě Borja.

Oba góly Atlétika Madrid v duelu s Pamplonou obstaral Diego Costa. Brazilský útočník nejprve ve 35. minutě dorazil hlavou do sítě vlastní střelu, tři minuty po přestávce si pak naběhl na centr Kokeho ze standardní situace a zakončoval snadno z brankové čáry. Osasuna prohrála potřetí v řadě.

Radující se hráči Atlétika
zdroj: EPA autor: Nacho Gallego

Málaga nenavázala na postup do čtvrtfinále Ligy mistrů a na domácím hřišti prohrála 0:2 s Espaňolem Barcelona. Kvůli porážce se propadla až na šesté místo a pustila před sebe fotbalisty Valencie a San Sebastianu, kteří své zápasy v sobotu shodně vyhráli o tři góly.

Sevilla potvrdila proti Zaragoze pověst jednoho z nejlepších týmů v domácích zápasech a na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána potřetí za sebou jasně vyhrála, tentokrát 4:0. Sedmnáctému Realu dal dva góly Coke, po jednom přidali José Antonio Reyes a Álvaro Negredo.

Výsledky 28. kola

Valencie - Betis Sevilla 3:0 (16. z pen. Roberto Soldado, 85. vlastní Paulao, 90.+2 Jonas), Málaga - Espaňol Barcelona 0:2 (49. Colotto, 66. Sergio García), FC Sevilla - Zaragoza 4:0 (28. a 52. Coke, 63. Reyes, 68. Negredo), Pamplona - Atlético Madrid 0:2 (35. a 48. Diego Costa), FC Barcelona - Vallecano 3:1 (40. a 57. Messi, 25. Villa - 70. Tamudo), Granada - Levante 1:1 (32. Siqueira z pen. - 50. Acquafresca).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články