Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Bayern dál láme rekordy, Dortmund vyškolil rychlými góly Hannover

Berlín - Bayern Mnichov si poradil s předposledním Hoffenheimem 1:0 i ve 24. kole německé ligy a pokračuje ve sbírání rekordů - po 24 kolech má na kontě 63 bodů, vyhrál jedenáct zápasů za sebou na soupeřově hřišti a navíc venku už 583 minut nedostal gól. V utkání o čelo tabulky se střetl Dortmund s Hannoverem. Obhájce trofeje zvítězil 3:1 a udržel si druhou příčku o bod před Leverkusenem. Schalke si bez větších potíží poradilo s Wolfsburgem, na jehož jediný gól přihrával Jan Polák.

Trenér Dortmundu Jürgen Klopp
zdroj: Getty Images

"Nebylo to dokonalé, nebylo to krásné, ale máme tři body," řekl trenér Bayernu Jupp Heynckess. "Byl to těžký zápas, protože soupeř bojuje o záchranu. My jsme naopak hráli dost profesorsky a chvíli nám trvalo, než se nám zahřál motor," dodal. Bayern po výhře vede před Dortmundem o 17 bodů a právě druhému celku tabulky může sebrat další rekord. Borussia v minulé sezoně obhájila titul se ziskem 81 bodů, bavorský klub je však deset kol před koncem ligy na velmi dobré cestě rivalovo maximum vylepšit.

O vítězství Bayernu rozhodl ve 38. minutě svojí osmou ligovou trefou Mario Gomez, který se prosadil z vápna přesnou střelou k tyči. Německý reprezentační útočník zaznamenal v posledních dvou ligových zápasech už třetí gól. Hoffenheim si porážkou s Bayernem připsal čtvrtý neúspěch za sebou a v tabulce mu patří předposlední 17. místo. Se 49 inkasovanými brankami je navíc týmem s nejhorší obranou.

V druhém zápase nedělního programu německé ligy remizoval Düsseldorf v domácím prostředí s Mohučí 1:1. Celý zápas odehrál v dresu hostů obránce Zdeněk Pospěch, za domácí rovněž od první minuty nastoupil Martin Latka. Ani jeden z Čechů se gólově neprosadil, o dělbě bodů rozhodl vlastní gól hostujícího Bo Svenssona a následná odpověď Chorvata Ivana Klasniče.

Titul je asi pryč, Dortmund bojuje o třetí místo

Hannover bojoval proti obhájci titulu Dortmundu o pátou příčku, ale o naději na body přišel prakticky už v úvodu. V 8. minutě dal první gól po kombinační akci Robert Lewandowski, kterého pak neuhlídala obrana Hannoveru ani v 21. minutě, kdy polský útočník zvýšil z dorážky. Svou 16. brankou v ročníku se dostal do čela střelecké tabulky. Borussia sice ještě před přestávkou inkasovala po dorážce Mohammeda Abdellaoueho, ale náskok uhájila. Po změně stran z rychlého protiútoku uzavřel skóre Julian Schieber.

Fanynka Bayernu Mnichov v tradičním bavorském dirndlu
zdroj: Isifa/Bongarts/Getty Images autor: Alexander Hassenstein

Na Lewandowského se ve střelecké tabulce dotáhl Stefan Kiessling z Leverkusenu, který v duelu se Stuttgartem vyrovnal osm minut před koncem z penalty na 1:1. Bayer i s obráncem Michalem Kadlecem v sestavě prohrával od 12. minuty, kdy se trefil Vedad Ibiševič, po vyrovnávacím gólu ale ještě stačil dokončit obrat Lars Bender a Leverkusen se po výhře 2:1 udržel bod za Dortmundem.

O první gól v sezoně připravil záložníka Wolfsburgu Jana Poláka spoluhráč Ivica Olič. Ten v 50. minutě zápasu se Schalkedotlačil za brankovou čáru míč, který už pravděpodobně do sítě směřoval z hlavy českého hráče. Polák si tak zapsal alespoň asistenci ve druhém utkání za sebou.

Výsledky 24. kola německé fotbalové ligy:

Brémy - Augsburg 0:1 (29. Werner), Dortmund - Hannover 3:1 (8. a 21. Lewandowski, 72. Schieber - 40. Abdellaoue), Hamburk - Fürth 1:1 (21. Beister - 14. Djurdjič), Norimberk - Freiburg 1:1 (33. Simons z pen. - 83. Schmid), Wolfsburg - Schalke 1:4 (50. Olič - 33. a 63. Draxler, 79. Farfán, 86. Huntelaar), Leverkusen - Stuttgart 2:1 (82. Kiessling z pen., 86. Bender - 12. Ibiševič z pen.)

Wolfsburgu však Oličův vyrovnávací gól na body nestačil. Hosté zareagovali brankami Juliana Draxlera, který zařídil i úvodní gól zápasu, Jeffersona Farfána a Klaase-Jana Huntelaara a vyhráli přesvědčivě 4:1.

Augsburg si vyšlápl na Brémy

Útočník Tomáš Pekhart se vrátil do základní jedenáctky Norimberku, mezi střelce se ale při remíze 1:1 s Freiburgem nezapsal. Do zápasu nezasáhl stoper soupeře Pavel Krmaš, jehož po odehrání 120 minut v úterním čtvrtfinále Německého poháru s Mohučí (3:2) vyřadily svalové potíže.

Augsburg se záložníkem Janem Morávkem, který odehrál posledních 23 minut utkání, vybojoval druhé vítězství v řadě, ale na jistotu záchrany mu stále schází šest bodů. Důležité tři body získal Morávkův tým v Brémách, v jejichž sestavě chyběl po vlastním gólu při debaklu 1:6 s Bayernem Mnichov Theodor Gebre Selassie.

Z lavičky sledovali domácí zápas s Fürthem záložník Petr Jiráček a brankář Jaroslav Drobný z Hamburku. Jejich tým jen remizoval 1:1 a podruhé v řadě ztratil body. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články