Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Real potupil Barcelonu na Camp Nou. Nejsme v krizi, tvrdí Katalánci

Barcelona - Kdo by prohru Blaugranes s AC Milán popsal jako šokující, bude muset najít ještě ostřejší výraz pro debakl s Realem Madrid v odvetě semifinále Copa del Rey. Výsledné skóre 1:3 možná nevypadá hrozivě, Bílý balet však svého soupeře naprosto jednoznačně přehrál a co hůř – před vyprodaným Camp Nou. Z Barcelony přesto zní: Nejsme v krizi. Madrid postoupil do finále, kde se utká buď se Sevillou, či s Atlétikem Madrid.

Slavící hráči Realu Madrid
zdroj: ISIFA

Obhájce španělského poháru Barcelona prohrál druhé z posledních tří soutěžních zápasů a podvanácté za sebou nedokázal udržet čisté konto. Asistent týmu Jordi Roura však odmítl mluvit o krizi. "Nemám hráčům co vytknout. Jsem přesvědčený, že se z momentálního poklesu formy dostaneme. Musíme mít absolutní důvěru v tento tým," věří.

A zase ten Ronaldo

O vítězství Realu rozhodl dvěma góly Cristiano Ronaldo. Portugalský kanonýr se poprvé trefil v 13. minutě z penalty a druhou branku přidal v 57. minutě po dorážce střely Ángela di Maríi. Ronaldo tak zaznamenal už dvanáct branek v 18 zápasech s Barcelonou. "Hrát proti Barceloně vám vždycky dodá extra motivaci. Cítím se na tomhle hřišti velice pohodlně, ale ke střílení branek vždy potřebuji pomoc spoluhráčů," prohlásil po utkání Ronaldo.

O třetí gól Realu se postaral v 68. minutě obránce Raphael Varane a navázal tak na vyrovnávací zásah z úvodního duelu na San Bernabeu. Barcelona, která na domácí půdě v duelu s odvěkým rivalem inkasovala tři branky poprvé od remízy 3:3 v roce 2007, snížila minutu před koncem díky Jordimu Albovi.

"Hráli skvěle. Kontrolovali každou oblast hřiště a výborně bránili. Každý odehrál své maximum a tým tvrdě tlačil do finále poháru," uvedl na konto svých spoluhráčů brankář Iker Casillas, který kvůli zranění do utkání nezasáhl. "Real Madrid porazil Barcelonu po taktické stránce a jsme oprávnění vítězové semifinále. Tento zápas nám pomůže do zbytku sezony," doplnil Casillas, léčící se po zlomenině palce.

"Musíme na tento zápas zapomenout a koncentrovat se na budoucí cíle," burcoval své svěřence Roura, který opět zastoupil hlavního trenéra Tita Vilanovu uzdravujícího se z rakoviny příušní žlázy. Zároveň zdůraznil, že Barça stále zůstává ve hře o dvě trofeje. Zatímco španělskou ligu vede o dvanáct bodů před madridským Atlétikem a o šestnáct před Realem, v odvetném osmifinále Ligy mistrů bude muset proti AC Milán dohánět venkovní ztrátu 0:2.

"V lize nesmíme polevit a pokusit se ji vyhrát, co nejdříve to bude možné. Před námi je také utkání s Milánem, do kterého vstoupíme s vysokými očekáváními. Tyto výzvy jsou důležité a o obě trofeje budeme bojovat až do konce," utvrdil Roura, podle něhož Madrid uspěl na Nou Campu hlavně díky větší efektivitě.

Semifinále španělského poháru:

Barcelona - Real Madrid 1:3 (89. Alba - 13. z pen. a 57. Ronaldo, 68. Varane), první zápas 1:1, postoupil Real.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články