Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Atlético poprvé od listopadu vyhrálo venku, Real si poradil i v deseti

Madrid - Fotbalisté Atlétika Madrid porazili ve španělské lize Valladolid 3:0 a poprvé od loňského listopadu triumfovali na hřišti soupeře. Atlétiko tak udrželo dvanáctibodový rozdíl, který jej dělí od vedoucí Barcelony. I městský protivník Real zvítězil, když porazil Rayo Vallecano 2:0. Nezastavilo ho přitom ani brzké vyloučení stopera Sergia Ramose.

Radující se hráči Atlétika
zdroj: EPA autor: Nacho Gallego

Bezbrankový stav na Santiago Bernabéu ukončil už ve třetí minutě mladý útočník Álvaro Morata, kterého za dalších devět minut napodobil Ramos. Stoper Realu však dostal mezi 17. a 18. minutou dvě žluté karty za faul a ruku a po sedmnácté v profesionální kariéře musel předčasně ze hřiště. "Ta situace mě zasáhla. Není pro mě normální, abych byl vyloučen během dvou minut. Nejsem ten, kdo dělá tvrdé zákroky nebo něco zlého. Vyloučit Sergia Ramose je snadné, a to je znepokojující," řekl reprezentační bek v rozhovoru se španělským deníkem AS. Arbitry kritizoval také asistent Realu Aitor Karanka.

Aitor Karanka:

"Utkání začalo pro diváky krásně, Rayo hrálo velmi atraktivně a my jsme se soustředili na útok. Závěr však takový nebyl. Je těžké porozumět kritériím udílení žlutých karet, protože v každém utkání padne několik matoucích rozhodnutí."

Oslabení domácí ale už do konce utkání dvoubrankový náskok udrželi a naplno bodovali počtvrté z posledních pěti ligových zápasů. Na vedoucí rivaly z Barcelony však ze třetího místa stále ztrácejí propastných 16 bodů.

Atlético, které čekalo na venkovní vítězství dlouhých osm soutěžních duelů, poslal do vedení v jedenácté minutě nejlepší týmový střelec Radamel Falcao svým dvacátým ligovým gólem v sezoně. Osm minut po přestávce pojistil náskok hostů Diego Costa a v úplném závěru uzavřel skóre střídající Cristian Rodríguez.

I Valencie, osmifinalista Ligy mistrů a klub, který je momentálně v ještě větších finančních problémech než obvykle, se v posledních zápasech zvedá. Potvrdila to třetí výhra ve čtyřech posledních ligových zápasech, tentokrát nad trápící se Mallorkou. O vítězství se v druhém poločase postarali Ricardo Costa a Soldado, a to dokonce poté, co již Valencii chyběl vyloučený Tino Costa. Valencie je tak pátá a ztrácí stále jen dva body na čtvrtou Málagu.

Španělská fotbalová liga - 24. kolo:

Sobota: Getafe - Vigo 3:1 (10. Colunga, 34. Diego Castro, 42. Federico Fernández - 20. Augusto Fernández), Málaga - Bilbao 1:0 (18. Saviola), Granada - FC Barcelona 1:2 (26. Ighalo - 50. a 73. Messi), Pamplona - Zaragoza 1:0 (4. Sola).
Neděle: 
San Sebastian - Levante 1:1 (18. Vela z pen. - 29. Míchel z pen.), Valencie - Mallorca 2:0 (60. R. Costa, 81. Soldado), Valladolid - Atlético Madrid 0:3 (11. Falcao, 53. Diego Costa, 90. Rodríguez). Espaňol Barcelona - Betis Sevilla 1:0 (7. García), Real Madrid - Vallecano 2:0 (3. Morata, 12. Ramos).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články