Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Walcott si plácl s Arsenalem, platově si polepší

Londýn - Theo Walcott se dohodl s Arsenalem na prodloužení smlouvy. Nový kontrakt, platný do roku 2017, zajistí fotbalovému útočníkovi zvýšení platu na 110 000 liber týdně (asi 3,5 milionu korun). Podepsat by ho měl ještě před koncem tohoto týdne. Informoval o tom server goal.com.

Arsenal s Walcottem neúspěšně vyjednával už od léta. Posun přinesla až intenzivní jednání v uplynulých dvou týdnech. Vedle zvýšení platu ze současných 74 000 liber týdně na 110 tisíc se údajně třiadvacetiletý reprezentační kanonýr dočká i dalších bonusů za předvedené výkony a milionové prémie za podpis smlouvy.

Walcotta prý přesvědčilo i to, že trenér Arséne Wenger dodržel slib a dal mu víc příležitostí na jeho oblíbeném místě na hrotu útoku. Na tomto postu odehrál posledních pět zápasů a dal v nich čtyři branky včetně hattricku proti Newcastlu. Tabulce střelců klubu nyní vévodí se 14 zásahy v sezoně.

Spoluhráč Tomáše Rosického má na kontě i 30 startů za národní tým a v Arsenalu měl platnou smlouvu do letošního léta. Během ledna by proto Walcott mohl uzavřít předběžnou dohodu o přestupu s jiným klubem. Zájem už o něho projevily Chelsea, Manchester United a Liverpool.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články