Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Messi dal 86. gól a překonal rekord Gerda Müllera

Madrid – Fotbalový svět tleská jedinému muži. Lionel Messi už po pětadvaceti minutách ligového utkání proti Betisu Sevilla (2:1) překonal rekord německého útočníka Gerda Müllera z roku 1972 v počtu branek nastřílených během jednoho kalendářního roku. Hvězdný argentinský útočník vstřelil letos za Barcelonu a reprezentaci již 86 branek a Müllerův zápis předčil o gól. "Tady to nekončí. Plánuji to udělat složitější pro další hráče, nastřílím těch gólů ještě víc," okomentoval rekord Messi.

Lionel Messi
zdroj: Getty Images autor: David Ramos

Messi, který stačil vyléčit zranění kolena ze středečního utkání Ligy mistrů s Benfikou Lisabon a nastoupil v základní sestavě, otevřel skóre duelu v Seville v 16. minutě umístěnou střelou k tyči po individuální akci. Rekordní branku přidal ve 25. minutě po kombinaci s Iniestou.

Za svůj mateřský klub nastřílel rodák z argenetického Rosaria 74 branek, čímž rovněž překonal Müllerových 67 gólů ze sezony 1972/1973 za Bayern Mnichov. Dvanáct gólů pak přidal v soutěžních utkáních za národní tým.   

Lionel Messi

"Jak už jsem mnohokrát říkal, rekord je prima, ale hlavní je vítězství, které nás udrželo na cestě, po které chceme dál jít. Jde mi o tým. Vyhrát znovu ligu, Ligu mistrů a pohár."

Pětadvacetiletý Argentinec se současně stal historicky nejlepším střelcem Barcelony v domácí soutěži, když se dostal na metu 191 branek. O jednu trefu překonal Césara Rodrígueze, který za Barcelonu střílel góly v letech 1939–1955. Podle některých statistiků má Messi na kontě dokonce už 192 zásahů.

Prolomení dlouho očekávaného rekordu jako by favorizované Katalánce v utkání s Betisem ukolébalo. Ve zbytku první půle ztratili svou převahu a v 39. minutě dovolili Rubénu Castrovi snížit. Nováček nakonec vyrovnat nedokázal, i když dvakrát nastřelil brankovou konstrukci. 

Barcelona vede ligovou tabulku dál o šest bodů před Atlétikem Madrid, které si spravilo chuť po porážce 0:1 v Evropské lize v Plzni. Díky pěti gólům Radamela Falcaa přehrálo La Coruňu snadno 6:0. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články