Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Citizens otočili zápas s Tottenhamem, Chelsea remizovala s Liverpoolem

Londýn - Mistrovský Manchester City zvítězil nad loni čtvrtým Tottenhamem 2:1. Londýňané přitom po prvním poločase vedli gólem Caulkera, poté se ovšem i díky skvělému Manciniho taktickému přeskupení trefil Agüero a vítězství zařídil střídající Džeko. V listopadu tradičně se trápící Chelsea nedokázala porazit třináctý Liverpool, po gólech Terryho a Suareze jen remizovala 1:1.

Edin Džeko se raduje z gólu
zdroj: EPA autor: PETER POWELL

Citizens neměli jednoduchou úlohu - Tottenham přijel do Manchesteru povzbuzen skvělým výkonem z minulého výjezdu na sever proti United, jež Spurs porazili 3:2. Týmu z Londýna se přitom venku velmi daří, ze svých 17 bodů jich devět získali ze čtyř odehraných venkovních zápasů, zatímco doma ze šesti utkání vybojovali jen osm bodů.

Ani ze začátku zápasu nic nenasvědčovalo tomu, že by se něco mělo na zaběhnutém trendu sezony měnit, Citizens navíc znovu propadli při bránění standardní situace. Caulker si naběhl mezi stopery Nastasiče a Kompanyho a pohodlně hlavičkou skóroval na 0:1.

Domácí si dlouho nevěděli rady, jedenáct minut po začátku druhého poločasu však Mancini provedl klíčovou změnu v sestavě, která mu v předchozím průběhu letošního ročníku příliš nevycházela. Změnil rozestavení na čím dál více populárnější 3-5-2, když dolů ze hřiště šel Nastasič a místo něj přišel Maicon. Manchester měl najednou zápas mnohem více pod kontrolou a zdálo se, že je jen otázkou času, než udeří.

11. kolo Premier League:

Manchester City - Tottenham 2:1 (65. Agüero, 88. Džeko - 21. Caulker), Newcastle - West Ham United 0:1 (38. Nolan), Chelsea - Liverpool 1:1 (20. Terry - 73. Suarez).

Když se tak poté stalo, bylo tomu po nádherných fotbalových situacích a u obou z nich byl v druhém poločase skvěle hrající Silva. Ten nejdříve nahrál do běhu Agüerovi, argentinský záložník si skvěle zasekl a jemně obstřelil Brada Friedela v bráně Tottenhamu. Poté Edin Džeko znovu potvrdil svou roli "supersub" - tedy klíčového střídajícího hráče. Po čtvrthodině na hřišti dostal od španělského záložníka skvělý lob za obranu, který z první napálil do brány.

Citizens si zbývající průběh zápasu pohlídali bez problému a dotáhli se na dva body za vedoucími městskými sousedy United. "Poprvé v sezoně jsme na hřišti měli stejného týmového ducha jako loni," radoval se, byť poněkud nakvašeně, trenér domácích Mancini.

Utkání Chelsea - Liverpool
zdroj: Getty Images autor: Mike Hewitt

Chelsea jen remizovala s Liverpoolem

Hostující Reds nepřijeli do Londýna v dobré formě. Tým se pod novým trenérem Rodgersem stále snaží sžít se způsobem hry, který bývalý manažer Swansea upřednostňuje. Paradoxně momentálně vypadá, že Liverpoolu nejvíce vyhovuje spíše přímočarý styl využívající křídelní hráče a nebylo tomu jinak ani v zápase na Stamford Bridge.

Liverpool sice v prvních pasážích hry proti Chelsea dominoval na míči, avšak držel jej spíše ve středu hřiště, do klíčových zón se pak dostávaly útoky domácích. Ti pak ve 20. minutě skvěle využili pochybení obrany Reds při rohovém kopu. Terry předvedl svou typickou gólovou hlavičku - odpoutal se od osobní obrany a naběhl si na centr k bližší tyči, který nechytatelně zaplaval do brány za brankáře Jonese.

Kapitán Chelsea však o moc déle na hřišti nepobyl. V souboji dvou anglickou fotbalovou asociací z rasismu usvědčených hráčů mu jeho protějšek Luis Suarez udeřil na pravé koleno a Terry musel být odnesen na nosítkách. Jeho zranění vypadalo velmi vážně.

Naopak Uruguayec vyrovnal po výrazném zlepšení Liverpoolu, který s příchodem Susa za Sahina najednou nacházel mnohem více prostoru po stranách. Gól ale stejně přišel ze standardní situace. Rohový kop Susa prodloužil Carragher na zadní tyč, kde se již nejlepší střelec Liverpoolu nemýlil. Chelsea se tak nevklínila mezi nyní vedoucí dvojici z Manchesteru a na první místo ztrácí tři body.

V posledním zápase dnešního programu nováček West Ham překvapivě pokračoval ve vynikajících výsledcích, tentokrát na hřišti Newcastlu United. Strakám gól vstřelil jejich bývalý kapitán Kevin Nolan a na jeho trefu již nedokázaly odpovědět.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články