Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Beckhamovo L. A. živí naději na obhajobu

Los Angeles - Los Angeles Galaxy, loňští šampioni americké Major League Soccer, stále mohou živit naději na obhajobu trofeje. V rozhodujícím utkání prvního kola play-off udolali Galaxy v sestavě s Davidem Beckhamem i Robbie Keanem outsidera z Vancouveru až gólem z penalty. Rozhodující trefu na 2:1 si připsal kapitán L. A. Landon Donovan. V semifinále se Galaxy utkají s nejlepším týmem základní části San Jose. V západní konferenci v semifinále nechybí Henryho New York.

Donovanova vítězná penalta
zdroj: Getty Images

Obhájce trofeje Los Angeles Galaxy v první kole play-off MLS narazili na historicky první kanadský tým, který se probojoval do vyřazovacích bojů, Vancouver Whitecaps. Domácí L. A. nastoupili do rozhodujícího zápasu v nejsilnější sestavě a na trávníku tak nechyběly evropské hvězdy David Beckham a Robbie Keane. Vancouver spoléhal především na skotského reprezentanta a bývalého hráče Celticu a Middlesbrough Barryho Robsona.

A byli to překvapivě hostující Whitecaps, kteří šli v utkání do vedení. Po rychlé akci po pravé straně se střelou z první už ve 4. minutě prosadil jamajský útočník v dresu Vancouveru Darren Mattocks. Whitecaps se následně zatáhli do obrany a obhájce titulu nepouštěli do větších příležitostí. Nebezpečné střely směrem na branku Vancouveru vyslali Beckham a Keane, udeřit ale mohlo na druhé straně.

V 67. minutě se v obrovské šanci objevili hned tři hráči Vancouveru v rychlém sledu za sebou, z následného protiútoku ale Galaxy vybojovali rohový kop a nabízenou příležitost naplno využili. Po rychlé rozehrávce uklidil střelou z voleje míč do horního rohu branky nejužitečnější hráč loňského play-off Mike Magee. Sotva dvě minuty nato se do pokutového území hnal Landon Donovan, po kontaktu s obráncem se ochotně položil k zemi a pískala se penalta. K ní se postavil sám Donovan a brankáři nedal šanci.

Pak se mohla pískat penalta na druhé straně, ale útočník Vancouveru svému pádu hodně přidal, namísto aby se snažil v dobré příležitosti zakončit. Nic dalšího už se v zápase nestalo a do semifinále tak postupující obhájci trofeje L. A. Galaxy. Jejich soupeřem v boji o finále bude vítěz základní části San Jose.

Druhou semifinálovou dvojici v Západní konferenci tvoří Salt Lake a Seattle, na Východě se utkají Kansas City s Houstonem a DC United s New Yorkem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články