Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

7:5. Arsenalu se podařil neuvěřitelný comeback

Londýn - 8 000 000:1. Takový byl předzápasový kurz v anglických sázkových kancelářích na konečné skóre mezi Readingem a Arsenalem. A neuvěřitelných faktů nebylo v zápase 4. kola ligového poháru málo.

Slavící hráči Arsenalu
zdroj: ISIFA

Reading vedl už 4:0 po 37 minutách, když Arsenal na začátku zápasu naprosto vypnul. Začátek zápasu poznamenaly dvě defenzivní hrubky Koscielného, kdy si nejdříve nechal utéct útočníka Jasona Robertse, který pohodlně zavěsil na 1:0, a poté si obránce vstřelil i vlastní gól, po němž Reading vedl 2:0. Na 3:0 si pak míč srazil do brány rezervní gólman Damian Martinéz a na 4:0 stačil zvýšit Hunt.

Pak už ale začal comeback Arsenalu. Ještě do poločasu snížil Walcott, který utekl defenzivě Readingu a Gunners do druhého poločasu vyšli jako totálně vyměněný tým. Trvalo necelých dvacet minut, než hlavičkou vstřelil důležitý gól střídající Olivier Giroud, jenž výrazně pozvedl ofenzivu Londýňanů. Ti však na třetí trefu museli čekat až do 89. minuty. Koscielny odčinil své chyby z prvního poločasu a z rohového kopu vsítil kontaktní gól a z úplně posledního útoku v nastavení se trefil Theo Walcott, který se po zápase svěřil, že takovýto zápas nikdy nezažil.

Euforie hráčů Arsenalu, kteří již házeli své dresy do obecenstva, aby jim kustod připomněl, že zápas jde ještě do prodloužení, a tak si je Giroud a Coquelin museli od fanoušků vybrat zpět, pokračovala i v první nastavené patnáctiminutovce. Zpoza šestnáctky se trefil Marouane Chamakh, který na gól v klubu čekal přes rok, a Arsenal tak otočil na 5:4.

Reading i tak ještě stačil vyrovnat - Arsenalu nevyšla ofsajdová past a prosadila se posila z Fulhamu Pavel Pogrebnyak. Gunners však nechtěli zápas nechat dojít do penaltového rozstřelu, obranou Readingu se proháčkoval Aršavin a z dorážky svůj hattrick zpečetil Theo Walcott. Vítězství Arsenalu pojistil Marouane Chamakh, který v závěru prodloužení přeloboval vyběhnuvšího brankáře Federiciho.

Arséne Wenger si ze zápasu odnese hodně poznatků - i přesto, že provedl 11 změn v sestavě, totiž za tým nastoupili hráči, kteří bojují o místo v základu. A znovu se nepochopitelně projevila letargie týmu proti slabšímu soupeři a i přes přítomnost nového asistenta Steva Boulda, který má zlepšit defenzivní práci, se zde objevily staré známé lapsy. Forma Koscielného je pak i po nepovedeném výkonu proti Chelsea poměrně alarmující.

"Nemůžete hrát za Arsenal a vzdát jakýkoliv zápas," usmíval se po zápase trenér Gunners, jehož tým o víkendu čeká další velký úkol - napravit na Old Trafford ostudnou porážku 8:2 z loňské sezony. Podle úterního defenzivního výkonu jej do soboty čeká hodně práce, týmu ale takováto výhra i ve výrazně obměněné sestavě musí dodat sebevědomí.

A stejně tak by měl zápas pomoci týmu Briana McDermotta. Reading v defenzivě neukázal nic, co bychom již nevěděli - ještě v žádném zápase sezony nedokázal udržet čisté konto. Oproti začátku ligového ročníku se však Reading v ofenzivě projevoval mnohem uvolněněji a jako memento do nadcházejícího boje o záchranu se mu šílený zápas na Madejski Stadium bude hodit náramně.


R5-7A by fasthighlights-2013

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články