Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

AC Milán prohrál třetí ze čtyř ligových zápasů

Řím - Fotbalisté AC Milán v italské lize prohráli třetí ze čtyř dosavadních zápasů. Po nepříznivém přestupovém létě, kdy mimo jiné odešli Thiago Silva a Zlatan Ibrahimovič, prohrál i na hřišti Udine. Dnes sice Milán dokázal vyrovnat nepříznivé skóre, gólem z penalty ale podlehl 1:2. Jen o jedno vítězství víc má na kontě městský konkurent Inter, který na San Siru nestačil na Sienu a prohrál 0:2.

Pazzini v dresu Milánu
zdroj: EPA autor: DANIEL DAL ZENNARO

Udine poslal do vedení nad AC ve 40. minutě Ranegie, deset minut po přestávce ale srovnal El Shaarawy. Rozhodující moment přišel v 67. minutě, kdy dostal za penaltový zákrok druhou žlutou kartu Zapata a útočník Di Natale jeho faul potrestal. Hosté duel dohráli v devíti, protože druhý žlutý trest vyfasoval i Boateng. AC tak má na kontě už tři porážky, v poslední sezoně si jich v cestě za titulem vicemistra mohl dovolit jen šest.

Přesvědčivě do sezony nevstoupil ani druhý milánský tým Inter, který k porážce s AS Řím dnes přidal další zaváhání se Sienou a má na kontě jen o tři body více. Branky dali Vergassola a Valiani. Sampdoria Janov nedokázala prodloužit v duelu nováčků proti FC Turín sérii tří výher po postupu do Serie A. Doma prohrávala po penaltě Bianchiho a konečnou remízu 1:1 si zajistila až šest minut před koncem také díky pokutovému kopu Pozziho.

Český útočník Libor Kozák se v nové sezoně poprvé dostal do základní sestavy Lazia a vydržel na trávníku až do konce, dobře ale na svou premiéru vzpomínat nebude. Římský tým poprvé přišel o body, a to kvůli porážce 0:1 s FC Janov. Nedokázal tak udržet krok s prvním Juventusem, který zůstal i po čtyřech kolech stoprocentní a vede tabulku o dva body před Neapolí. Lazio je třetí.

Catania hrála doma s favorizovanou Neapolí už od druhé minuty bez vyloučeného Álvareze, ale i tak soupeře jako první tým v sezoně obrala o body. Účastník Evropské ligy neskóroval a ze Sicílie si odvezl bod za bezbrankovou remízu.

Duel mezi Cagliari a svěřenci trenéra Zdeňka Zemana z AS Řím byl za nezvyklých okolností zrušen. Podle rozhodnutí města se měl zápas hrát za zavřenými dveřmi, protože stadion Is Arenas nebyl i přes nedávné opravy schopný hostit prvoligové utkání. Šéf sardinského klubu Massimo Cellino však vyzval držitele permanentních vstupenek, aby přesto přišli. Městské zastupitelstvo na to v sobotu večer zareagovalo tím, že zápas odvolalo. Podle italských médií je možné, že se nebude hledat náhradní termín, ale AS kontumačně vyhraje.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články