Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Atlético v La Lize těsně vyhrálo, Bilbao vybojovalo remízu

Madrid - Oba španělští soupeři českých týmů v Evropské lize ve čtvrtém kole domácí soutěže bodovali v gólově bohatých zápasech. Protivník Plzně Atlético Madrid doma porazil Rayo Vallecano těsně 4:3, ačkoli ještě sedm minut před koncem vedl o čtyři branky. Bilbao, které se utká se Spartou Praha, remizovalo 3:3 na hřišti Espaňolu Barcelona, přestože dvakrát prohrávalo.

Aduriz a Bilbao slaví
zdroj: EPA autor: MIGUEL TONA

Atlético poslal na stadionu Vicente Calderóna do vedení ve 29. minutě záložník Mario Suárez. V druhém poločase přesně mířili středopolaři Koke a Turek Arda Turan, z penalty se prosadil i nejlepší kolumbijský střelec týmu Radamel Falcao. Madridský klub směřoval k jasné výhře až do 83. minuty, ale pak černohorský útočník Andrija Delibašič dvěma slepenými góly snížil a ještě víc zdramatizoval koncovku v 89. minutě Brazilec Leonardo Carrilho. Atlético už ale zisk tří bodů uhájilo.

Espaňol, který v úvodních třech kolech prohrál, byl proti Bilbau blízko premiérové výhře v sezoně. Po poločase vedl už o dva góly, jenže hosté po změně stran zabrali a Aduriz se střídajícím Llorentem srovnali. Deset minut před koncem Longo vrátil Espaňolu vedení, vzápětí ale dostal druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Baskický celek po dvou minutách využil přesilovku a Aduriz znovu srovnal. Na vítězný gól už ale hosté nedosáhli. Hosté podruhé v sezoně bodovali, ale s dvanácti inkasovanými góly mají nejhorší obranu v soutěži.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články