Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Tottenham stále čeká na výhru, Citizens si zopakovali legendární duel s QPR

Londýn - 13. květen 2012, den, na nějž díky úžasnému dramatu fotbalistů Manchesteru City a QPR fanoušci anglické Premier League nezapomenou, si fotbaloví příznivci mohli oprášit. Ve stejném duelu se oba týmy utkaly i v sobotním programu 3. kola nejvyšší anglické fotbalové soutěže a opět nakonec vyhrál anglický mistr, i když téměř stejně nepřesvědčivě. Tottenham pod novým trenérem André Villasem-Boasem ještě nevyhrál, tentokrát jen remizoval doma s Norwichem. Představily se i nové zvučné posily v malém londýnském derby mezi West Hamem a Fulhamem - Andy Carroll proti Dimitaru Berbatovovi.

Trenér Tottenhamu André Villas-Boas
zdroj: Getty Images autor: Laurence Griffiths

Lépe dopadla premiéra pro Carrolla, který při vítězství 3:0 přispěl ke všem brankám "Kladivářů". Anglický reprezentant Carroll přišel loni do Liverpoolu za rekordních 35 milionů liber, dnes ale hned při debutu dokázal, že mu zřejmě bude lépe sedět styl West Hamu. Hned v první minutě prodloužil míč, který se dostal ke Kevinu Nolanovi, a ten otevřel skóre londýnského derby.

Brankou ozdobil debut nový záložník Tottenhamu Mousa Dembélé, jenže na jeho gól ze 68. minuty stačil pět minut před koncem odpovědět Robert Snodgrass. "Kohouti" s Norwichem remizovali 1:1 a oba kluby mají po třetím kole na kontě po dvou bodech.

Fotbalisté Manchesteru City porazili Queens Park Rangers a v tabulce se posunuli se sedmi body na čtvrté místo. V repríze duelu, ve kterém si v květnu zajistili ligový titul, zdolali soupeře 3:1. City poslal do vedení už v 16. minutě Yaya Touré, ale po přestávce vyrovnal Bobby Zamora. Domácí však hned za dvě minuty odpověděli zásluhou Edina Džeka. V nastavení navíc střelu bývalého hráče Teplic srazil Carlos Tévez a dokonal tak druhou výhru obhájce titulu v ročníku.

Swansea i s novým koučem Michaelem Laudrupem ještě stále neprohrála, naopak má po třech zápasech sedm bodů. Jeden z nich dnes vybojovala doma proti Sunderlandu - znovu se prosadila famózní posila Michu, na druhé straně se dvěma góly ukázal v novém působišti Steven Fletcher. Velšský tým nakonec musel dohrávat v deseti lidech po vyloučení Chica.

Everton nedokázal navázat na neobvykle skvělý start do nového ročníku, když poprvé prohrál na hřišti West Bromwiche 2:0. Tým z Birminghamu naopak pod vedením Stevea Clarka, jenž nahradil Roye Hodgsona, nynějšího trenéra anglické reprezentace, pokračuje ve výborné práci z minulých sezon a okupuje třetí příčku. V dalším zápase remizoval Wigan se Stoke 2:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články