Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Premier League se vrací. Chce překonat nejlepší sezonu historie

Londýn - Premier League se vrací. Sezona 2012/13 přitom bude mít těžký úkol – překonat minulý ročník, který byl fanoušky vyhlášen za nejlepší v historii. Uvidíme, jestli bude znovu natolik zábavná a nepředvídatelná či jestli se znovu budou opakovat podobně neuvěřitelné výsledky jako loni, když City přejeli United na Old Trafford 6:1 či na tomtéž místě domácí vyklepli Arsenal 8:2.

Radost Manchesteru City
zdroj: EPA autor: Peter Powell

Boj o titul by měl být fascinující – znovu se schyluje k bitvě o Manchester, do níž posílila červená část města. United, kteří prohráli bitvu o titul doslova v posledních sekundách, v létě přivedli posily světového kalibru – Kagawu z Dortmundu a van Persieho z Arsenalu. City zase budou mít motivaci obhájit titul a upevnit tak své místo na špici anglického fotbalu.

Premier League znovu dokázala přivábit nejpozoruhodnější jména z celého světa. A to nejen u nejlepších týmů – přestože i ty mocně posilovaly, když do Chelsea přišel třeba Eden Hazard či do Arsenalu Santi Cazorla. Vynikající fotbalisté přitom budou i v menších klubech – do Swansea přišel Michu z Raya Vallecana, Wigan koupil Arounu Koného z Levante a Southampton den před začátkem ligy podepsal smlouvu s boloňským Gastonem Ramírezem. Kvalitní hráči jsou tak v každém klubu, a tak se i letos jistě dočkáme mnoha překvapení.

A nejde jen o hráče, spousta týmů má i nové mladé manažery. André Villas-Boas si bude chtít napravit reputaci v Tottenhamu, Brendan Rodgers, který loni zazářil s atraktivním fotbalem ve Swansea, se chystá oživit skomírající Liverpool. O totéž se bude snažit skvělý taktik Paul Lambert v Aston Ville, když po sezoně odešel z Norwiche. Jejich místa pak nahradí Michael Laudrup, respektive Chris Hughton, oba respektovaní trenéři, pro něž případné zopakování úspěchu bude velká šance, ale zároveň i břemeno.

Lze tak očekávat velký souboj o každou pozici, která něco zaručuje, a těsné souboje o titul, čtvrté místo, pohárové příčky i záchranu. Zajímavé otázky vyvstávají u každého týmu - dokáží City obhájit titul? Dokáží se United vrátit na místo nejlepšího týmu Premier League? Dokáže Chelsea správně omladit tým a znovu zabojovat o titul? Zvládne Arsenal nahradit van Persieho? To a mnohem více se dozvíme až v květnu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články