Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

V duelu českých koučů na Slovensku uspěl Psotka se Senicí

Senica - V duelu dvou českých trenérů byl ve slovenské lize úspěšnější Zdeněk Psotka. Jeho Senica dokázala na domácím hřišti porazit fotbalisty Trnavy vedené Pavlem Hoftychem 3:0 a v pátém kole soutěže vybojovala své druhé vítězství.

Pavel Hoftych
zdroj: ISIFA

Za slovenské kluby s nejvyšším zastoupením českých fotbalistů nastoupilo v základní sestavě obou celků dohromady devět Čechů, další dva přišli jako střídající hráči. Nejlépe se dařilo s čistým kontem brankáři Senice Milanu Švengrovi, jeho spoluhráč Jaroslav Diviš vstřelil druhý gól.

Domácí poslal do vedení zatočenou střelou kapitán Tomáš Kóňa, ale tvrdě hrané derby bylo stále vyrovnané. "Dostali jsme lacinou branku, ale i pak jsme zůstali ve hře. Domácí hráli hlavně na dlouhé míče, mají na to hráče," řekl kouč Hoftych v rozhovoru televizi Digi Sport.

Jeho týmu uškodilo především vyloučení Mária Bicáka těsně před přestávkou po druhé žluté kartě. "Bylo to hodně těžké. Začátek ligy nám utekl, hráči toho mají dost, musíme se připravit na Trenčín," těšil se na reprezentační přestávku kouč, jehož tým stejně jako soupeř nasbíral zatím šest bodů se shodným skóre 7:8.

Psotkův tým převahu využil až v 81. minutě díky Divišovi, faul na sebe pak ještě minutu před koncem potrestal Pavol Masaryk. "Jsme rádi, že jsme navázali na Košice, i když dnes to bylo derby hlavně o nasazení a ne o fotbalovosti," řekl bývalý trenér Olomouce Psotka.

Vítězství v "českém derby" nijak neprožíval a doufá v herní zlepšení. "Nad tím jsem vůbec nepřemýšlel, teď jsme na Slovensku a hrajeme za Senici a za Trnavu. Důležité je, že výkonnost pořád ještě není dostatečná, očekávám víc," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články