Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Skotská liga zažívá zemětřesení: Rangers nebudou hrát v první lize

Glasgow - Skotský fotbalový gigant Glasgow Rangers se od příštího roku nebude moci účastnit první skotské ligy. Rekordman v počtu titulů ve skotské lize a vítěz Poháru vítězů pohárů z roku 1972 letos přešel do nucené správy a bylo mu odňato 10 bodů z loňské sezony. Teď byl vyloučen zbývajícími týmy ze skotské Premier League.

Glasgow Rangers
zdroj: ISIFA

Rangers se pokusil zachránit ředitel klubu Charles Green, jímž vedené konsorcium v červnu odkoupilo za 5,5 milionu dolarů kompletní balík akcií a založilo nový subjekt. Ani ten však neuspěl. "Kluby jednoznačně hlasovaly pro odmítnutí snahy Rangers hrát v Premier League," uvedl mluvčí ligy.

Klub se 140letou tradicí a držitel 54 mistrovských titulů je v problémech od února, kdy kvůli dluhům ve výši 21,5 milionu liber vstoupil pod nucenou správu. Přišel tak o deset bodů a je pravděpodobné, že bude hrát v nové sezoně až ve třetí lize.

Existují totiž obavy, že pokud by Rangers začali hrát novou sezonu ve čtvrté lize, téměř polovina týmů ve skotské Premier League by také mohla přejít pod nucenou správu. Údajně téměř všechny komerční kontrakty Premier League obsahují klauzule, které sponzorům povolují vypovězení smluv se soutěží. A to právě v případě, že ve skotské nejvyšší lize nebude jeden z glasgowských velkoklubů.

Zdroj
ČTK, Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články