Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Arsenal jen remizoval s Norwichem. Liga mistrů se vzdaluje

Londýn - Fotbalisté Arsenalu remizovali s Norwichem 3:3 a hazardují s třetím místem v anglické lize. Na bronzové příčce, zaručující přímý postup Ligy mistrů, je mohou v nedělním programu předposledního 37. kola soutěže předstihnout Tottenham i Newcastle.

Utkání Arsenal - Norwich
zdroj: ISIFA

"Kanonýři" se v 900. zápase pod vedením kouče Arséna Wengera dostali doma brzy do vedení. Tomáš Rosický posunul míč Jossi Benajunovi, který už v druhé minutě překvapil brankáře Johna Ruddyho střelou ke vzdálenější tyči.

V tu chvíli vypadal zápas jako rozhodnutý. Hosté však vývoj zvrátili ještě během první půle. Deset minut po úvodní brance neudržel brankář Wojciech Szczesny střelu Wese Hoolahana a do vedení 2:1 dostal po necelé půlhodině hry "Kanárky" kandidát na reprezentační start Grant Holt s výrazným přispěním teče obránce Kierana Gibbse.

Mezi 72. a 80. minutou otočil skóre ve prospěch Arsenalu nejlepší střelec ligy Robin van Persie. Na první branku mu krásným padáčkem za obranu přihrál Alex Song, o osm minut později k němu pak se štěstím doputoval Rosického pas a Nizozemec dal svůj jubilejní 30. gól. Vyrovnal tak klubový střelecký rekord Thierryho Henryho ze sezony 2003/04.

Jenže hosté se nevzdali a podařenou střelou k tyči vyrovnal střídající Steve Morison. I přes drtivý tlak v závěru už svěřenci Arséna Wengera čtvrtý gól nepřidali a na Tottenham s Newcastlem mají k dobru jen dva body. Londýnští rivalové mají navíc poměrně lehký los, v předposledním kole hrají na hřišti strádající Aston Villy, poslední kolo potom uzavřou doma proti Fulhamu. Dnešní ztráta by tak pro Arsenal mohla být kritická - boj o třetí postupové místo už nedrží jen ve vlastních rukou.

Navíc jim ve zbytku sezony bude chybět francouzský obránce Bacary Sagna, který má podruhé během půl roku zlomenou nohu a přijde také o mistrovství Evropy. Během zápasu mu na stejné noze, s níž byl v říjnu na operaci, nevydržela lýtková kost. "Dostal pořádný kopanec, sama o sobě nepraskla," zlobil se trenér Wenger. "Ten kluk ho nakopl, srazil k zemi a ještě na něj šlápl. Nevím, jestli to bylo úmyslné nebo ne," dodal kouč Arsenalu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články