Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Uruguay senzačně končí už ve skupině, vyřadila ji Venezuela

Philadelphia - Nejúspěšnější tým historie Copa América může letos o své osamocené prvenství přijít. Patnáctinásobný vítěz Uruguay se s šampionátem rozloučil překvapivě velmi brzo. Oba úvodní zápasy svěřenci Oscara Tabáreze prohráli, v noci z čtvrtka na pátek překvapivě podlehli Venezuele 0:1, a na Copě končí.

Zklamaní hráči Uruguaye
zdroj: EFE autor: KENA BETANCUR

Uruguay, jejíž zraněná hvězda Luis Suárez zůstala opět jen na lavičce, v úvodním zápase podlehla Mexiku 1:3 a ve čtvrtek nestačila ve Filadelfii ani na Venezuelu.

Zápas rozhodl ve 36. minutě José Rondón, který jako první venezuelský hráč skóroval na třech jihoamerických šampionátech. Útočník West Bromwiche dorazil do sítě střelu Alejandra Guerry z velké dálky, kterou brankář Fernando Muslera vyrazil jen na břevno. V závěru mohl aspoň vyrovnat Edinson Cavani, ale ve velké šanci netrefil branku.

"Jsem nemile překvapen. Většina mých hráčů nezahrála dobře," řekl trenér Uruguaye Oscar Tabárez. "Uruguay, kterou jsme viděli dnes, má daleko do formy, v níž ještě nedávno hrála," dodal.

Mexičané porazili před více než 83 tisíci diváky Jamajku 2:0, o góly se postarali v 18. minutě Javier Hernández a deset minut před koncem zápasu jeho náhradník Oribe Peralta.

Pro "Chicarita" to byla 45. branka za národní tým a na mexického rekordmana Jareda Borgettiho ztrácí už jen jediný zásah. Mexiko zvítězilo i v desátém zápase v řadě pod vedením kolumbijského kouče Osoria, šňůru zápasů bez prohry natáhlo už na 21. Hořkost porážky poznali Mexičané naposledy na loňské Copě América, kde nepostoupili ze skupiny.

"Zabrali jsme ve správnou chvíli. Tento tým má osobnosti i charakter," řekl mexický brankář Guillermo Ochoa, jenž se blýskl několika povedenými zákroky. "Teď nás čeká Venezuela, což bude těžký soupeř. Musíme dál tvrdě pracovat, abychom se dostali co nejdál," doplnil Ochoa.

Výsledky Copa América

Skupina C

Philadelphia: Venezuela - Uruguay 1:0 (1:0) Branka: 36. Rondón. 
Pasadena: Mexiko - Jamajka 2:0 (1:0) Branky: 18. Hernández, 81. Peralta. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články