Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Barák pomýšlel na hattrick, ale s výkonem úplně spokojený nebyl

Praha – Po zimním přestupu z Příbrami zažil Antonín Barák střelecky nejvydařenější zápas v Synot lize. Dvěma trefami, které pro něj byly premiérové v červenobílém dresu, přispěl k výhře Slavie 5:1 nad Slováckem. Vítězstvím si slávisté pojistili pátou příčku, která by jim mohla zajistit Evropskou ligu.

Slavící fotbalisté Slavie
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

"Životní zápas z pohledu gólů asi ano, ale z pohledu výkonu asi ne. Nebylo to zase tak úplně extra, mohl jsem mnohem víc věcí udělat lépe. V druhém poločase jsem toho zase tolik nepředvedl. Z těch gólů mám samozřejmě velkou radost," řekl novinářům Barák.

Skóre otevřel ve 22. minutě, byť si při zpracování míče pomohl rukou. "Vím, že jsem hrál i rukou. Moc si nepamatuji, jak byla od těla. Ale myslím, že nebyla úmyslná, že byla v normálním pohybu. Myslím, že to rozhodčí správně pustil. A pak jsem se snažil trefit bránu," uvedl Barák.

Ve 42. minutě zvýšil na 2:0 a hosté pro změnu marně reklamovali předchozí zákrok domácího obránce Michala Frydrycha. "Michal udělal skvělou práci, rozrazil mi tam dva hráče před sebou. Já to tam už měl volné a trefil bránu," konstatoval jednadvacetiletý středopolař.

Během utkání pomýšlel i na hattrick. "Přemýšlel jsem nad tím. Chtěl jsem se dostávat do šancí, ale že by mě to nějak svazovalo, to zase ne," podotkl Barák. V druhé půli zahrával přímý kop, ale zamířil hodně vysoko. "Věřil jsem si, chtěl jsem to trefit. Bylo to docela z dálky, takže jsem chtěl dát ránu. Bohužel mi to ulítlo a trefil jsem patnáctou řadu," řekl.

Ve dvacátém ligovém utkání kariéry si připsal čtvrtý a pátý gól. "Takové emoce jako při prvním ligovém gólu nejsou, to pro mě bylo něco nového. Ale emoce jsou skvělé, z pohledu gólů a hlavně z pohledu vítězství. Dlouho jsme nevyhráli, celá kabina má radost. Je to vždy lepší slavit společně, než kdybyste to slavil sám," podotkl Barák. "Je to důležité i pro moje sebevědomí. Hrozně mi to pomůže a doufám, že ta výhra pomůže celému týmu do posledních dvou kol," doplnil.

V závěru ligy Pražanům stačí uhrát bod k tomu, aby skončili na pátém místě. Z něj se pak probojují do kvalifikace Evropské ligy v případě, že Mladá Boleslav porazí ve finále poháru Jablonec. "Psal jsem už Aldovi Čermákovi z Boleslavi, je se mnou v jednadvacítce. Chystá se, že spolu asi budeme bydlet. Doufám, že to kluci zvládnou a páté místo nám bude do pohárů stačit. Určitě budu finále poháru sledovat," dodal Barák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články