Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Dukla Praha přehrála v zápase týmů ohrožených sestupem Olomouc 2:0

Praha – V přímém souboji týmů ohrožených sestupem zvítězili fotbalisté Dukly Prahy nad Sigmou Olomouc 2:0. Branky domácích padaly vždy na začátku obou poločasů. Skóre otevřel ve 13. minutě Štětina a pojišťující druhou branku přidal sedm minut po přestávce Vrzal. Dukla tak poskočila na osmou příčku, zato Olomouc zůstává předposlední.

Radost hráčů Dukly Praha
zdroj: ČT4 autor: Michal Doležal

Hanáci tak nerozšířili dosavadní bodovou sbírku a s 24 body jsou nadále na patnácté příčce. Na nesestupové pozice ztrácí bod, ale Příbram má nyní zápas k dobru. Na třináctou Jihlavu, která remizovala v Brně 1:1, pak olomoučtí fotbalisté ztrácí čtyři body.

Dukla si hned v úvodu vypracovala dvě velké šance, ale Manzia zamířil do boční sítě a Mareš napálil brankáře Buchtu, který se do sestavy vrátil po třízápasovém trestu. Poté zahrozila také Olomouc díky Hálovi, jehož střelu Rada vytáhl nad břevno.

Ve 13. minutě otevřela skóre Dukla. Néstor v šestnáctce našel volného Štetinu a domácí stoper dostal hodně času i prostoru, aby svou hlavičku umístil do horního rohu branky. Rychlou pojistku mohl ze samostatného úniku přidat Manzia, ale ztroskotal na Buchtovi. Jeho branku pak těsně minuli Hanousek i Néstor. Duklu krátce před pauzou podržel Rada a povedeným skokem vyrazil tečovanou Faltovu ránu.

Pražané začali lépe i druhý poločas. Po Manziově efektním průniku ještě neuspěl Mareš, ale v 52. minutě už Buchta inkasoval podruhé. Na Marešův roh si naskočil Vrzal a tvrdou hlavičkou umístil míč k tyči. Levý bek Dukly dal už svůj pátý ligový gól v sezoně. O chvíli později se musel opět činit Buchta, který vytáhl tečovaný pokus Hanouska.

Na druhé straně zase po Štěpánově centru vysoko přestřelil Ordoš. Dukla v závěru ještě nevyužila tři hodně slibné brejky, když sami před Buchtou selhali Manzia a dvakrát Mareš. Olomouc venku prohrála sedmý z posledních osmi zápasů v nejvyšší soutěži. Na půdě Dukly v samostatné lize Sigma nezvítězila ani na pátý pokus.

Dukla Praha - Sigma Olomouc 2:0 (1:0)

Branky: 13. Štetina, 52. Vrzal. Rozhodčí: Královec - Mokrusch, Moláček. ŽK:
Hála, Plšek (oba Olomouc). Diváci: 1228.
  
Dukla: Rada - Čajič, Štetina, Gorkšs, Vrzal - Hanousek, Považanec, Daniel Tetour
(88. Preisler) - Néstor (79. Beauguel), Mareš, Manzia (75. Berger). Trenér:
Kozel.

Olomouc: Buchta - Hála, Šindelář, Radakovič, Vepřek (46. Mahmutovič) - Navrátil
(76. Chorý), P. Ševčík, Plšek, Houska (46. Štěpán), Falta - Ordoš. Trenér:
Jílek.

Luboš Kozel (trenér Dukly): "Dosáhli jsme toho, čeho jsme chtěli. Vyhráli jsme a definitivně se zachránili. Doufám, že ještě máme šanci na posun do první poloviny tabulky. Utkání bylo na velmi dobré úrovni. Ve dvanácté minutě už jsme měli asi tři šance a soupeř také jednu měl. Bylo to hlavně první poločas nahoru dolů. My jsme byli daleko aktivnější, lepší a chybělo nám jenom lepší finální řešení. Zaplaťpánbůh jsme se prosadili ze standardky. Podržel nás Filip Rada, který v první půli dvě šance chytil. I druhou půli jsme vyřešili jednou standardku a Ondra Vrzal, který se vrátil do sestavy, ukázal, že je takové srdce týmu. Dneska nám dvoubrankové vedení stačilo, jsem maximálně spokojený a myslím, že to vítězství bylo zasloužené."
 
Václav Jílek (trenér Olomouce): "Už máme do konce jenom dvě ligová kola a o to těžší naše pozice bude. Nicméně pokud aspoň sebemenší naděje existuje, tak je naší základní povinností se o ni rvát do posledního kola. Nemáme to ve svých rukou. Chtěli jsme si polepšit, což se nepodařilo. Musíme spoléhat i na výsledky ostatních mužstev. Neřekl bych, že bychom za Duklou zaostávali v ochotě pracovat na hřišti, ale herní kázeň byla hlavně v prvním poločase na nízké úrovni. Nedokážu si vysvětlit, že jsme schopni namazat soupeři tři situace, kdy jde prakticky sám na branku, a potom nabídnout dvě situace po standardce. Nemůže se stát, že hlavičkují naprosto neobsazení hráči. I my jsme měli šance, ale nemáme střeleckou potenci ani kvalitu ve finální fázi."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články