Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Brněnská revoluce. Novým trenérem bude Habanec, po čtrnácti letech se vrací Polák

Brno - Zbrojovku Brno, která už letos nečekaně útočí na poháry, čekají v létě velké změny. Místo úspěšného trenéra Václava Kotala, který by měl nahradit u reprezentační devatenáctky Pavla Hoftycha, povede Zbrojovku dlouholetý trenér Slovácka Svatopluk Habanec. Velký návrat pak hlásí Jan Polák. Jeden z nejúspěšnějších odchovanců Zbrojovky po čtrnácti letech přichází zpět do svého rodného klubu.

"Účastník světového šampionátu v roce 2006 a mistr Evropy do 21 let s týmem zahájí letní přípravu. Smlouva zní na dva roky," potvrdila Polákův návrat na svých stránkách Zbrojovka Brno. Pětatřicetiletý univerzální záložník se po kariéře strávené v Liberci, Norimberku, Anderlechtu či Wolfsburgu vrací do klubu, kde působil od svých deseti let.

Polák už o návratu přemýšlel delší dobu, s brněnským klubem jednal už na podzim. "A měl jsem z toho dobrý pocit. Nikomu jsem ale nic nesliboval," řekl tehdy pětatřicetiletý fotbalista.

Odchovanec Zbrojovky má za sebou úctyhodnou kariéru. S Anderlechtem vyhrál belgický titul, v Norimberku zase vybojoval německý pohár. Zúčastnil se i mistrovství světa v roce 2006, kde se ale proslavil hlavně svým vyloučením v 35. minutě klíčového utkání s Itálií, která později celý šampionát vyhrála.

Je nám líto, video expirovalo.
Polák se vrací do brněnské Zbrojovky

Kromě Poláka chce Zbrojovka do týmu přivést další posily, bude se ale i soustředit na práci s mládeží. "Zbrojovka jedná se dvěma až třemi rychlými, ofenzivními krajními hráči," potvrdil klub.

Kouč Kotal by měl podle neoficiálních informací převzít vedení reprezentační devatenáctky po Pavlu Hoftychovi, který odchází do Spartaku Trnava. Místo něj na post trenéra přijde Svatopluk Habanec, který v Brně začal svou kariéru a vyhrál zde dorostenecký titul v roce 1988.

"Posuzoval jsem trenéry, kteří mají vztah k Brnu. Jiní mají v tomto městě nejen ve fotbale, ale i v jiných profesích, společenský handicap," uvedl předseda fotbalové Zbrojovky Václav Bartoněk.

Vedení Zbrojovky se chystá opustit letité stereotypy a prostřednictvím nových realizačních týmů změní metody práce i přípravy jednotlivých týmů. "Je to o týmu odborníků. Nikoliv o výměně trenéra, ale o koncepci práce. Součástí realizačního týmu bude i trenér Svatopluk Habanec," dodal Bartoněk.

"Důležitým faktorem bude individuální práce s vlastními odchovanci pro co nejrychlejší zabudování do A týmu (Weber, Kučera, Šural, Přichystal, Růsek, Zikl, Krejčí, Ulbrich a další)," píše se dále na webových stránkách klubu. 

Naopak po vypršení kontraktů už Zbrojovka nepočítá s dalším angažováním obránce Pavla Košťála a středopolaře Lukáše Zoubeleho. Po sezoně skončí smlouvy také Davidu Paškovi, Petru Buchtovi a Janu Malíkovi. Se všemi třemi bude vedení klubu jednat o nových kontraktech.

Zdroj
ČT sport, ČTK, iDNES, Zbrojovka Brno [fczbrno.cz]

Hlavní zprávy

Nejčtenější články