Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plzeň bude ve Zlíně hájit náskok, Sparta přivítá Příbram

Praha - Oba hlavní rivaly v boji o titul čekají ve 24. kole první fotbalové ligy souboje s outsidery. Vedoucí Plzeň bude hájit devítibodový náskok v tabulce na hřišti Zlína. Sparta, kterou provázejí rozsáhlé zdravotní potíže, doma v neděli přivítá Příbram s vědomím, že po minulé prohře se Slováckem si nemůže dovolit další zaváhání. Utkání Zlín - Plzeň odvysílá živě ČT sport od 19:30, z duelu Sparta - Příbram přineseme v neděli od 19:30 podrobnou on-line reprotáž.

Pro Spartu nebude zápas s Příbramí nic lehkého. Hráči budou mít v nohách těžký zápas Evropské ligy s Villarrealem, navíc trenér Zdeněk Ščasný má problémy se složením defenzivy. Přesto bude chtít přidat dvanácté domácí vítězství za sebou.

"Postihla nás v dostizích s Plzní značná nepříjemnost, ale pokud jsme silné mužstvo, zase se na vítěznou vlnu vrátíme," řekl Ščasný. "Sparta je v domácím prostředí jasným favoritem. Ani si nepamatuji, kdy doma naposledy ztratila. A nemyslím si, že její absence by pro nás byly nějakou výhodou. Ať nastoupí v jakémkoli složení, bude to pro nás velmi těžké utkání," tuší příbramský kouč Pavel Tobiáš.

Radost Lukáše Juliše a sparťanských fanoušků
zdroj: AP autor: Alessandra Tarantino

Těžké utkání očekává i plzeňský trenér Karel Krejčí, ačkoli Zlínu se na jaře zejména výsledkově nedaří a po sérii osmi zápasů bez vítězství se dostal do záchranářských bojů. "Nevyšel jim vstup do jara, dostali se trochu do problémů a teď hrají o záchranu. Pro nás to bude o to těžší, protože oni udělají maximum pro to, aby se v lize udrželi," řekl Krejčí. "Věřím však, že navážeme na poslední zápasy, nic nepodceníme a roli favorita potvrdíme," dodal.

Jeho svěřenci budou útočit na rekordní třináctou výhru za sebou. Nebudou mít ale k dispozici nejlepšího střelce ligy Michala Ďuriše, který se v minulém kole zranil.

Vyrovnaný je boj o třetí místo, které nyní drží Mladá Boleslav o tři body před Libercem. Ten v sobotu doma hostí Olomouc, která nutně potřebuje bodovat, aby zvýšila naději na záchranu. "Olomouc šla oproti podzimu hodně nahoru. Když vezmu kombinaci zdravotních problémů našeho mužstva, formy Olomouce a našeho rébusu tady se stavem hřiště, mám z toho utkání respekt," připustil liberecký trenér Jindřich Trpišovský.

Mladá Boleslav se pokusí protáhnout sérii osmi soutěžních zápasů bez porážky proti Dukle. Ta má po třech prohrách za sebou záchranářské starosti.

Důležité utkání v boji o pohárové příčky se odehraje i na Slavii, kde se představí Jablonec. Severočeši mají zřejmě poslední šanci, jak se ještě zapojit do souboje o prvních pět míst, která mohou přinést účast v pohárech, a nespoléhat jen na triumf v MOL Cupu.

"Na Slavii jedeme s cílem konečně bodovat na soupeřově hřišti. Máme teď dva zápasy venku, a to je ideální příležitost, abychom minusové body trochu stáhli," řekl trenér Jablonce Zdenko Frťala.

Poslední Baník Ostrava se doma proti Slovácku pokusí ještě oddálit hrozbu jistoty sestupu, která by mohla přijít už v příštím kole. Nutně bodovat potřebuje i čtrnáctá Jihlava, která se doma utká s Teplicemi. Ty však také stále nemají klid, protože z devátého místa mají jen šestibodový náskok na předposlední místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články