Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plzeň udělala výrazný krok k titulu, Sparta má manko devět bodů

Praha - Fotbalisté Plzně ve 23. ligovém kole využili zaváhání svého rivala v boji o titul Sparty a po výhře 2:0 nad Jihlavou vedou tabulku už o devět bodů. Pražané však mají zápas s Duklou k dobru. Třetí je Mladá Boleslav, která uspěla v Příbrami. Pod ní je Liberec, jenž zvítězil 1:0 na půdě Bohemians 1905. Čtyři body za Severočechy se drží stále Slavia, jenž přehrála Duklu. Na chvostu tabulky jsou stále Olomouc a Baník Ostrava.

Slavící fotbalisté Plzně
zdroj: ČT24

Plzeň - Jihlava 2:0

Fotbalisté Plzně ve 23. ligovém kole využili prohry svého rivala v boji o titul Sparty a po vítězství 2:0 nad Jihlavou vedou tabulku už o devět bodů. Pražané však mají zápas k dobru. Skóre na západě Čech rychle otevřel Jan Kovařík, ve druhé půli zvýšil Daniel Kolář, jenž navíc neproměnil penaltu. Viktoria vyhrála dvanácté ligové utkání za sebou, zranil se jí však nejlepší střelec Michal Ďuriš, jenž s poraněným kotníkem musel do nemocnice.

REPORTÁŽ + VIDEA (//sport/fotbal/synot-liga/329737-plzen-porazila-jihlavu-2-0-a-odskocila-sparte-uz-na-devet-bodu/)

Slovácko - Sparta 2:0

V dostizích o titul Sparta po sedmi vítězstvích nečekaně klopýtla. Branky Slovácka, které porazilo letenského soupeře po více než deseti letech, vstřelili v 15. minutě Francis Koné a v 59. minutě Eldar Civič.

REPORTÁŽ + VIDEO (//sport/fotbal/synot-liga/329720-sparta-podlehla-slovacku-0-2-cesta-za-titulem-se-komplikuje/)

Příbram - Mladá Boleslav 2:3

Fotbalisté Mladé Boleslavi otočili zápas na hřišti Příbrami a vyhráli 3:2. Na třetím místě tabulky tak udrželi tříbodový náskok na Liberec. Příbram přitom vedla už 2:0 po vlastní brance Ondřeje Kúdely a trefě Romana Bednáře, jenže pak hosté zabrali a zásluhou Jana Kalabišky a vlastního gólu Tomáše Zápotočného srovnali. V nastavení zařídil obrat z přímého kopu Jakub Rada. Boleslav tak v Příbrami vyhrála poprvé od roku 2006.

REPORTÁŽ (//sport/fotbal/synot-liga/329722-mlada-boleslav-otocila-zapas-v-pribrami-a-vyhrala-3-2/)

Jablonec - Zlín 3:1

Domácí vedli po trefě Lukáše Masopusta, hosté sice ještě do půle srovnali zásluhou Lukáše Holíka, ale po změně stran rozhodli svými góly Ondřej Mihálik a Vít Beneš. Jablonec vyhrál poprvé po třech kolech, naopak nováček ze Zlína neukončil své trápení a prohrál šesté ze sedmi jarních kol.

REPORTÁŽ (//sport/fotbal/329723-zlinu-se-nadale-na-jare-nedari-prohral-i-v-jablonci/)

Bohemians 1905 - Liberec 0:1

Fotbalisté Liberce vyhráli 1:0 na hřišti Bohemians 1905 a pojistili si čtvrté místo v tabulce. Slovan díky gólu Ghaňana Isaaca Sackeyho ze 44. minuty ukončil pražskému týmu sérii sedmi domácích utkání bez porážky. "Klokani" v zápase trefili čtyřikrát brankovou konstrukci.

REPORTÁŽ (//sport/fotbal/synot-liga/329721-liberec-vyhral-nad-bohemians-1905-a-pojistil-si-ctvrte-misto/)

Teplice - Brno 0:1

Fotbalisté Brna zlomili sérii neúspěšných výsledků na hřištích soupeřů a zvítězili v Teplicích 1:0. O jejich výhře rozhodla penalta z 81. minuty, kterou proměnil Jakub Řezníček. Zbrojovka tak venku bodovala po pěti zápasech a vyhrála tam poprvé od konce září.

REPORTÁŽ (//sport/fotbal/synot-liga/329725-brno-poprve-od-zari-vyhralo-venku-odnesly-to-teplice/)

Olomouc - Ostrava 6:2

Už v páteční předehrávce v souboji dvou nejhorších týmů tabulky rozdrtila Olomouc hráče Ostravy 6:2. Ještě v 67. minutě byl stav 2:2, ale poté dali Hanáci čtyři góly. Vítěznou trefu si připsal z penalty Jakub Plšek, hvězdou zápasu se stal domácí lídr Michal Ordoš, který zaznamenal jednu branku a tři asistence. Sigma tak oživila šance na záchranu, Baník je dál beznadějně poslední.

REPORTÁŽ + VIDEO (//sport/fotbal/synot-liga/329692-olomouc-rozdrtila-ostravu-6-2-sance-na-zachranu-zije/)


Dukla - Slavia 0:1

Utkání rozhodl vlastní gól Lukáše Štetiny z první půle. Slavia ukončila sérii čtyř venkovních duelů bez výhry, nad Duklou zvítězila 1:0 a z pátého místa dál ztrácí tři body na čtvrtý Liberec. Dukla prohrála potřetí za sebou, Slavii neporazila v lize ani na dvanáctý pokus a na desátém místě má ve vyrovnaném spodku tabulky už jen pětibodový náskok na předposlední Olomouc.

REPORTÁŽ (//sport/fotbal/synot-liga/329759-marna-snaha-dukly-neprinesla-ani-bod-slavia-vyhrala-1-0/)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články