Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Olomouc cílí hlavně na záchranu, Brno bude znovu spoléhat na Řezníčka

Olomouc - S jasným cílem udržet se v první lize vstoupí fotbalisté Olomouce do jarní části nejvyšší soutěže. A trenér Václav Jílek věří, že Sigma, kterou od příček zajišťujících záchranu dělí jediný bod, si může už v úvodu jara vypracovat dostatečný náskok, aby se o ligovou existenci nemusela strachovat do posledních kol.

Je nám líto, video expirovalo.
Pro Olomouc je na jaře jasným cílem záchrana

Olomouc je po podzimu na předposlední 15. příčce s odstupem jedenácti bodů od poslední Ostravy. Na čtrnáctou Jihlavu a třinácté Bohemians 1905 ztrácí shodně bod a právě proti pražskému celku nastoupí Hanáci v sobotu. "Věřím, že v nejbližších kolech se dostaneme do pozice, abychom se v každém zápase nebáli, že budeme zase hrát o záchranu," uvedl Jílek.

Naději mu dává povedená příprava, ve které Sigma v osmi zápasech sedmkrát zvítězila a jen jednou prohrála. "Hráč ukázali, že kvalitu mají, ale nyní to bude i o hlavě a charakteru. Bude se hrát o záchranu, takže bude rozhodovat fotbalové srdce, na to jsme také apelovali," řekl Jílek.

Spokojen je také s posilami, které do týmu přišly. Na hostování z Plzně do Olomouce zamířil útočník Aidin Mahmutovič, do obrany klub získal lotyšského reprezentanta Renarse Rodeho. "V rámci možností jsme posílili podle představ. Nahradili jsme Hubníka (návrat z hostování do Plzně) a zvýšili konkurenci v útoku," řekl devětatřicetiletý kouč.

Sigmu by ještě mohl posílit záložník Abdel Farid Zato-Arouna z Toga, který má za sebou pětileté působení na Islandu. "Uzavřené to není, mohl by dorazit do konce příštího týdne. Od nás je vše splněno, otázka je, kdy ho pustí z Afriky. Zapojí se s béčkem a uvidíme, zda ho využijeme," dodal sportovní ředitel klubu Ladislav Minář.

Třiadvacetiletý Zato-Arouna by mohl nahradit zraněného Denise Canu, který má dlouhodobé svalové problémy. "Začal nový druh léčby, po té první se po týdnu zranil. Už se to vleče delší dobu, je to nepříjemné. Zkoušíme, co se dá," prohlásil Jílek.

Je nám líto, video expirovalo.
Zbrojovka půjde do jara i s uzdraveným Řezníčkem

Zbrojovka bude znovu spoléhat hlavně na střelce Řezníčka

Nejlepší brněnský střelec Jakub Řezníček většinu zimní přípravy léčil zraněný kotník a odehrál pouze dva poločasy na soustředění. Dohromady se dal ale včas a na sobotní utkání se Slavií je připraven. "Žádný jiný útočník tu není, takže jsem dělal všechno pro to, abych se dal co nejdřív dohromady. První kola možná budou všelijaká, ale doufám, že se dostaneme do podzimní formy a zas posbíráme nějaké body," uvedl Řezníček.

"Doufám, že mu zase nebude trvat osm zápasů, než dá první gól. Samozřejmě, měl dlouhou pauzu, skoro dva měsíce pořádně netrénoval, ale věřím, že se s tím vypořádá," dodal trenér Zbrojovky Václav Kotal. V prvním domácím utkání se Brno představí právě proti Olomouci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články