Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Plzeň prohrála 1:2 s Razgradem, do Liberce pouští Vůcha

Antalya (Turecko) - Fotbalisté Plzně se rozloučili se soustředěním v Turecku porážkou 1:2 s bulharským mistrem Ludogorcem Razgrad. O jediný gól Viktorie se postaral Jan Holenda. Český mistr tak prohrál i druhý duel na turecké půdě, předtím podlehl Duisburgu.

Ilustrační foto

Kouč Karel Krejčí nachystal svým svěřencům v Turecku především kondiční tréninky, což bylo na herním projevu znát. Plzeňským hráčům chyběla lehkost a často byli později v soubojích.

"Na současné období to byl možná až příliš kvalitní soupeř. Razgrad má ve svých řadách spoustu cizinců, především jejich Brazilci se jeví velmi dobře. Před zápasem jsem upozorňoval, že to bude úplně jiný zápas než proti Duisburgu a že soupeř bude silný v kombinaci, což se potvrdilo," řekl po utkání Krejčí

Razgrad poslal do vedení po hezké individuální akci a střele zpoza vápna Marcelinho. Plzeň krátce po změně stran po brejku soupeře váhala s odkopem ve vlastním malém vápně, čehož bulharský tým využil k dorážce a zvýšil na 2:0. Vzápětí se sice hlavou po přímém kopu prosadil Holenda a snížil, více však už Plzeň nestihla.

Krejčí řeší problém: Končal je zraněný

"První poločas mě trochu zklamal. Neuhrávali jsme míče, byli jsme pasivní a několikrát nás podržel brankář Petr Bolek. Druhý poločas ovlivnila hrubka v rozehrávce. Oba góly jsme vlastně obdrželi po hrubkách v rozehrávce. Ale za druhou půli bych kluky pochválil. Tam jsme měli slušné tempo a v této fázi přípravy se jednalo o dobrý přípravný zápas. Výsledek v tomto období nehraje takovou roli, zápas s takto kvalitním soupeřem bychom v domácích podmínkách mohli jen těžko sehrát," uvedl Krejčí.

Kaňkou na utkání je zranění Matěje Končala. "Soupeř ho dohrál bez míče. Momentálně čekáme na výsledky vyšetření," řekl plzeňský kouč. Šanci znovu dostal téměř celý kádr včetně Tomáše Kučery, který by po návratu z Turecka měl zamířit na hostování do Jihlavy. Plzeň se vrací domů v sobotu, ve čtvrtek se přesune na další soustředění na Maltu.

Viktoria Plzeň - Ludogorec Razgrad 1:2 (0:1)

Branky: 56. Holenda - 28. Marcelinho, 52. Angulo.

Sestava Plzně:

I. poločas: Bolek - Matějů, Baránek, Hubník, Limberský - Vaněk, Hrošovský - Kopic, D. Kolář, Končal - Ďuriš.

II. poločas: Bolek - Rajtoral, Kučera, Hejda, Končal - Petržela, Suchan, Hořava, Kovařík - Holenda, Krmenčík. Trenér: K. Krejčí.

Už je také jasné, že Plzeň pustí do Liberce Egona Vůcha, který už se Slovanem od začátku přípravy trénuje. Severočeský celek získal krajního záložníka na půlroční hostování s opcí. Zároveň prodloužil smlouvy se stopery Lukášem Pokorným a Davidem Hovorkou až do léta 2019.

Čtyřiadvacetiletý Vůch přestoupil do Plzně před rokem z Teplic, kde ještě na jaře hostoval. Od léta se pak neúspěšně snažil prosadit do sestavy Viktorie. Proto byl uvolněn do Liberce. Oba kluby však dlouho jednaly o podobě hostování, neboť Slovan trval na opci na přestup, kterou nakonec dostal.

"To znamená, že pokud nás Egon přesvědčí o svých kvalitách, můžeme jeho hostování změnit na přestup. Egon to má ve svých rukou," řekl sportovní ředitel Liberce Jan Nezmar. "Má potenciál nahradit Pepu Šurala. Jsem rád, že se kluby dohodly na podmínkách. Věřím, že bude platným hráčem a pomůže nám," uvedl trenér Jindřich Trpišovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň se v přípravě hodlá zaměřit na vlastní kádr
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články