Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Zbrojovka obdržela výprask od Teplic, které poprvé bodovaly venku

Brno - První body z hřišť soupeřů Teplice vybojovaly ve velkém stylu. Zbrojovku deklasovaly na jejím hřišti 4:0, připsaly si druhé vítězství v řadě a stoupají tabulkou. Na vysokém vítězství Severočechů měl největší podíl kapitán Štěpán Vachoušek, jenž dva góly vstřelil a na další asistoval. Brno naopak po dvou cenných výhrách nad Duklou a Slováckem zcela propadlo.

Fotbalisté Teplic slaví gól v utkání s Mladou Boleslaví
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Trenér Brňanů Kotal vsadil na vítěznou sestavu z minulého kola, vyhlídka na případnou výhru ale měla velmi krátké trvání. Už v druhé minutě po chybě Lutonského získal u půlící čáry míč Fillo, který snadno obešel stopera Košťála. Přihrávka hostujícího záložníka z levé strany se odrazila od obránce Radka Buchty pouze k volnému Vachouškovi, který pohodlně překonal brankáře Doležala.

Teplice přehrávaly Zbrojovku důrazem v osobních soubojích, nápaditými kombinacemi i rychlými protiútoky. V 16. minutě po rozehrané standardní situaci uprostřed hřiště Vondrášek našel volného Potočného, jehož hlavička mířila nad břevno.

Brňané se herně trápili a působili hodně bezradně při zakládání útočných akcí. Poprvé vážněji zahrozil v 17. minutě po úniku z levé strany Lutonský, jehož střelu stačil brankář Grigar vyrazit. To byl ale jediný záblesk na straně Brna, které přenechalo aktivitu soupeři. Ve 36. minutě obešel Fillo domácí zadáky, nestačil už ale přesně zakončit. Druhý gól padl opět po chybě domácích zadáků. Po pravé straně unikl Petru Buchtovi hbitý Potočný a jeho přihrávku dorazil nabíhající Vachoušek do sítě.

Po změně stran Brňané srovnali krok. Získali i územní převahu, která ale nevedla ke gólovým šancím. Naopak v 63. minutě po dlouhém nákopu vyběhl nepochopitelně brankář Doležal až před pokutové území. U míče byl však dříve Vondrášek, který si šikovně Doležala přehodil a hlavou poslal míč do opuštěné branky.

V brněnském týmu snesl přísnější měřítko pouze kapitán Zavadil, který v 80. minutě po přímém kopu trefil tyč. Šest minut před koncem ještě po úniku po levé straně trefil také jen brankovou konstrukci Fillo, ale za chvíli už stvrdil jasnou výhru Teplic čtvrtým gólem Lüftner. 

Zbrojovka Brno - FK Teplice 0:4 (0:2)

Branky: 2. a 39. Vachoušek, 63. Vondrášek, 85. Lüftner. Rozhodčí: M. Paták - Pochylý, Fišer. ŽK: P. Buchta, Košťál - Ljevakovič. Diváci: 3422.

Brno: Martin Doležal II. - R. Buchta, Košťál, P. Buchta, Keresteš - Chrien (82. Moukanza), Lacko (59. Malík)- Lutonský (46. Pašek), Zavadil, Michal Škoda - Řezníček. Trenér: Kotal.
Teplice: Grigar - Hora, Lüftner, D. Jablonský, Krob - Ljevakovič - Vondrášek (89. Dressler), Breite, Vachoušek (86. Kodeš), Fillo - Potočný (78. Bratanovič). Trenér: Vavruška. 

Václav Kotal (trenér Brna): "Avizoval jsem, že nás čeká velmi těžké utkání. Opakoval se scénář z nevydařeného zápasu s Jabloncem, kdy jsme udělali také v začátku hrubé chyby, které soupeř využil. Dnes po rychlém gólu soupeř čekal na naše další zaváhání. Druhou branku jsme dostali po chybě Petra Buchty, který místo aby míč odkopl, jej chtěl vrátit do hry. Nepodařilo se nám v prvním poločase využít dvě šance. Gól by nám umožnil myslet na zvrat. I po změně stran jsme se snažili být aktivní, ale po třetím gólu se už se zápasem nedalo mnoho dělat. Teplice vyhrály naprosto zaslouženě, byly lepší."
David Vavruška (trenér Teplic): "Zápas se mi hodnotí snadno. Potvrdili jsme to, co předvádíme na hřištích soupeřů. Ve všech předcházejících utkáních jsme hráli aktivně. Nechtěli jsme venku spoléhat na pasivní fotbal. Říkal jsme hráčům, že není možné, aby po takových výkonech odměna nepřišla. Dobře jsme dnes začali, gól ve druhé minutě nám hodně pomohl. Na šance jsme také soupeře převýšili. Herně jsme zápas zvládli. Ukázali jsme kombinační kvalitu i to, že můžeme hrát náročný fotbal. Nemůžeme si však v dalších zápasech myslet, že se soupeř porazí sám." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články