Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Zbrojovka navázala na formu z úvodu, v derby porazila Slovácko

Brno - Po třech zápasech bez vítězství mohli brněnští fotbalisté znovu slavit vítězství a povedlo se jim to v jihomoravském derby proti Slovácku. Zbrojovka vyhrála 2:0, když obě branky vstřelil Jakub Řezníček. Brňané se tak s deseti body dotáhli v tabulce na Slovácko.

Oba trenéři po nezdarech v minulém kole sáhli ke změnám v obraně. V brněnském týmu dostali na starost hlídání nebezpečného Doška stopeři Košťál s Petrem Buchtou, který nahradil Freliha. Trenér Slovácka Habanec nechal jen na lavičce Tomáše Radu s Košútem a vsadil na Hofmanna s Břečkou.

Po třech zápasech bez vítězství začali Brňané hodně ustrašeně. Zatáhli se před trestné území a úvodních dvacet minut se kromě několika protiútoků hlavně bránili. Slovácko ale z vytrvalé územní převahy mnoho nevytěžilo, neboť se v přehuštěném prostoru nedostalo ke slibné střelecké příležitosti. Teprve ve 23. minutě se po chybné rozehrávce soupeře dostal do sólového útoku Diviš a nebezpečí uhasil až riskantním skluzem Petr Buchta.

Bojácný fotbal opustili Brňané až po pětadvaceti zcela hluchých minutách. Přidali na důrazu, zpřesnili souhru a několikrát prověřili brankáře Slovácka Heču. Ten měl nejvíce práce po střele Řezníčka, kterou ve 33. minutě stačil vyrazit. Před přestávkou po Doškově přiťuknutí Sadílek ve vyložené pozici přestřelil.

Hned po změně stran zaútočil po pravé straně Pašek, jeho střelu ještě tečoval Michal Škoda. Míč se odrazil od obličeje brankáře Heči do Řezníčka, který jej pohotově vrátil do sítě.

Po vedoucím gólu se dostala Zbrojovka do herní pohody a spoléhala na útočný fotbal. Většinu akcí táhli Zavadil s Řezníčkem. Slovácko vsadilo na rychlé protiútoky, ale vyrovnat se mu nepodařilo. Naopak deset minut před koncem Řezníček po úniku z pravé strany přidal přesnou střelou k tyči pojistku na vítězství Brna.

Zbrojovka Brno - 1. FC Slovácko 2:0 (0:0)

Branka: 47. a 80. Řezníček. Rozhodčí: Ardeleánu - Wilczek, J. Paták. ŽK: Košťál - Civič, Břečka. Diváci: 3503.

Brno: Martin Doležal II. - R. Buchta, Košťál, P. Buchta, Keresteš - Chrien (88. Malík), Lacko - Pašek (78. Lutonský), Zavadil, Michal Škoda - Řezníček (90. Moukanza). Trenér: Kotal.
Slovácko: Heča - Chvátal, Hofmann, Břečka, Reinberk - Daníček - Diviš, Sadílek (64. Kovář), Havlík, Civič (75. Hlúpik) - Došek. Trenér: Habanec. 

Václav Kotal (trenér Brna): "Jsme rádi, že se nám podařilo Slovácko poprvé za mého působení v Brně porazit. Začali jsme hrozně ustrašeně a nervózně. Nechali jsme dvacet minut soupeře kombinovat. Hráli jsme v rozehrávce staticky, kombinačně jsme měli jen náznaky akcí, chyběla kvalita. Postupně se naše hra zlepšila, ve druhém poločase jsme soupeře přehrávali a zaslouženě vyhráli. Takticky jsme vše splnili. V tomto směru odvedli velkou práci Pavel Košťál a Petr Buchta, kteří Doška k ničemu nepustili. Podařilo se nám dát dva góly, střelecky se chytl Řezníček. Minulý týden jsme zbytečně ztratili body ve Zlíně, proto jsem rád, že jsme je nyní v dalším moravském derby získali."
Svatopluk Habanec (trenér Slovácka): "Z prohry jsem zklamaný. Nedokázal jsem si připustit, že bychom v Brně neměli získat body. Po vývoji v úvodu utkání už vůbec ne. Brňané byli ustrašení, špatně kombinovali. Měli jsme velkou šanci, kterou kvůli nezkušenosti neproměnil Sadílek. Branka by nám pomohla. Druhý poločas začal velkým překvapením v podobě gólu Brna. Byla to taková střela, která se odrazila a trefila Řezníčka. Domácí převzali iniciativu, měli o šanci, možná o dvě více. Proto Brno vyhrálo. Řezníček dal dva góly, což mě také mrzí, protože jsme měnili naši hru uprostřed obrany. Nastoupili jsme s mladými hráči, to je naše další budoucí cesta. Došek není ve své kůži, není odpočatý a nažhavený." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články