Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jihlava reaguje na špatné výsledky. Místo Klusáčka povede tým Bokša

Jihlava - Vedení fotbalové Jihlavy odvolalo kvůli špatným výsledkům v úvodu ligové sezony trenéra Luďka Klusáčka. Vedením mužstva byl pověřen sportovní manažer Milan Bokša. Jihlava je po šesti kolech v tabulce předposlední s jednou výhrou a jednou remízou. Klusáček je po plzeňském Miroslavu Koubkovi druhým odvolaným koučem této ligové sezony.

Luděk Klusáček a Milan Bokša
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

"K tomuto nelehkému a nepříjemnému kroku jsme přistoupili na základě neuspokojivých výsledků a výkonů v letním přípravném období a zejména pak v úvodních šesti kolech tohoto ročníku Synot ligy," uvedl předseda představenstva jihlavského klubu Jiří Pech.

"Novým složením realizačního týmu se intenzivně zabýváme a hodláme jej personálně doplnit. Momentálně preferujeme řešení, kdy bude složen z vlastních trenérských zdrojů. Předpokládáme, že do pátečního duelu proti Dukle dozná realizační tým definitivní podobu," dodal Bokša. 

Osmačtyřicetiletý Klusáček vedl Vysočinu od loňského prosince, protože klub potřeboval trenéra s nejvyšší licencí. V minulé sezoně Jihlava skončila desátá, ale v letní přípravě se jí hrubě nevedlo a špatné výsledky se přenesly i do soutěžní sezony. Vysočina vyhrála z šesti kol pouze nad Jabloncem a má s třemi góly nejhorší ofenzivu soutěže. V pátek se pokusí zlomit sérii tří ligových porážek doma proti Dukle Praha.

Je nám líto, video expirovalo.
Bokša se vrací na prvoligovou lavičku po 11 letech

Čtyřiašedesátiletý Bokša vedl Jihlavu už ve druhé lize od června 2006. V nejvyšší soutěži naposledy trénoval v roce 2004 Mladou Boleslav. Předtím v rámci samostatné ligy vedl také Slovácko, České Budějovice, Ostravu, Olomouc, Drnovice a Cheb.

V nejvyšší soutěži odkoučoval 140 utkání. Letos v letní přestávce se v Jihlavě posunul z pozice jednoho z Klusáčkových asistentů do role sportovního manažera.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články