Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ostrava doma prohrála se Slavií 1:3 a v tabulce je stále poslední

Ostrava - Fotbalisté Ostravy se ani v 5. ligovém kole nedočkali výhry a po domácí porážce 1:3 se Slavií se jejich pozice na posledním místě tabulky nadále zhoršuje. Vítězství Pražanů zařídil dvěma góly útočník Milan Škoda, který se tak vyhoupl se šesti trefami do čela ligových kanonýrů.

Zápas Ostrava - Slavia
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Skóre otevřel Radek Voltr, za Baník se prosadil Patrik Mišák. Slavia na ostravské půdě zvítězila po sedmi letech a připsala si druhou výhru po sobě.

Sotva se vyrojily dohady o možném odchodu stopera Michala Frydrycha, ostravský obránce ihned zůstal mimo hru s údajným zraněním a snad i jeho přehled ve vápně Baníku fatálně scházel v osmé minutě. Slavia navlas stejně jako minule proti Jihlavě znovu soupeře ochromila ze standardní situace: Hrubého roh trefil z první pravačkou Voltr ideálně pod břevno a zaradoval se z premiérové ligové trefy.

S Ostravou inkasovaný gól psychicky otřásl

Její slibný vstup do utkání a aktivní presink se vypařily a domácí se začali utápět v nepřesnostech a zbytečných ztrátách míčů. Pražané mohli z brejků vytěžit určitě víc, ale ve finální fázi jim to také skřípalo. I tak ale načasování druhého gólu vyšlo báječně. Marného soupeře pár sekund před půlí dorazil Škoda, který se po Štohanzlově centru zbavil Holzera a křížnou ranou k tyči poslal Slavii do dvougólového vedení.

Ostrava se i s devatenáctiletým ligovým debutantem Honišem na místě stopera v nástupu do druhého poločasu zlepšila, ale chyb dělala stále dost. Po Mondekově kiksu v 65. minutě vyloženou šanci Štohanzla, hrajícího jubilejní 200. duel v nejvyšší soutěži, zlikvidoval Pavlenka, a udržel tak domácí naděje.

Pak se na opačné straně vyznamenal i Berkovec, který po rohovém kopu na brankové lajně reflexivně vyrazil Mišákovu hlavičku. Slovenský záložník se ale brzy dočkal a jeho trefa po zemi oživila 16 minut před koncem zápletku zápasu. Na nic dalšího se už ale ve Vítkovicích Baník nezmohl. Pohotový Škoda byl naopak stejně jako v první půli v úplném závěru utkání u odraženého míče v ostravském vápně dřív než brankář Pavlenka a po kličce dal do prázdné branky pojišťovací gól.

Baník Ostrava - Slavia Praha 1:3 (0:2)

Branky: 74. Mišák - 45. a 90.+1 Milan Škoda, 8. Voltr. Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Hájek. ŽK: Kouřil - Černý, R. Hrubý, Švec, Souček. Diváci: 4548.

Ostrava: Pavlenka - Mondek, Honiš, Kouřil, Holzer - Ježdík, Mišák (82. Alispahič) - De Azevedo, Kukec, Engelmann (57. Šichor) - Narh. Trenér: Korytář.

Slavia: Berkovec - Mikula, Latka, Deli, Švec - Štohanzl (80. Zmrhal), Souček, R. Hrubý (75. Piták), Černý - Voltr (88. Bílek), Milan Škoda. Trenér: Uhrin ml

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články