Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Slovácko porazilo Jihlavu a v tabulce se dotáhlo na Spartu

Jihlava - Fotbalisté Slovácka zvítězili v 5. ligovém kole v Jihlavě 2:1. Tým z Uherského Hradiště bodoval potřetí za sebou a v neúplné tabulce se dotáhl na vedoucí Spartu, která má k dobru nedělní zápas s Duklou.

zápas Jihlava - Slovácko
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Slovácko vedlo na Vysočině trefami Jiřího Valenty a Filipa Hlúpika po půli 2:0 a domácí už jen snížili ve 49. minutě, kdy si dal vlastní gól hostující brankář Milan Heča. Kanonýr Slovácka Libor Došek pak neproměnil penaltu, ale Jihlava už srovnat nedokázala a prohrála třetí z posledních čtyř kol.

Slovácko vyhrálo oba vzájemné duely minulé sezony a také dnes začalo lépe. Mělo územní převahu, ale první vážnější střela šla na hostující bránu, když zpoza vápna těsně minul v šesté minutě Fulnek. Po dvaceti minutách po závaru při rohovém kopu mohl vsítit úvodní gól domácí Batioja, ale Heča jeho hlavičku přizvedl nad horní tyč. Poté vystřelil hostující Havlík a míč se otřel o břevno.

Jihlavští, kteří v předchozích čtyřech zápasech vstřelili jedinou branku, se dál trápili v koncovce. V největší šanci selhal Dvořák, který dostal na hrotu přednost před Mešanovičem. Mišůn mu poslal na malé vápno přesný centr, ale domácí útočník místo pohodlného zakončení do odkryté branky naprosto selhal a míč špatně trefil.

Trest pro Vysočinu přišel vzápětí. Ve 33. minutě se do odraženého balonu opřel za šestnáctkou Valenta a ukázkovým volejem zamířil přesně do horního rohu branky. V 39. minutě domácí včasným vyběhnutím zachránil po zmatcích ve vápně před Divišem Hanuš, ale proti Hlúpikovi v poslední minutě první půle už byl krátký a hosté zvýšili vedení.

Domácí kouč Klusáček poslal na trávník Mešanoviče a Jihlava rychle snížila. Kukol ve 49. minutě vypálil do tyče a míč se následně od Hečových zad odrazil do sítě. Po hodině hry odpískal sudí Paták k velké nevoli domácích penaltu za zákrok brankáře Hanuše, který chytil míč, ale při výskoku udeřil nohou protihráče. Kanonýr Došek z pokutového kopu mířil do míst, kam skočil jihlavský gólman a svou pátou trefu této ligové sezony nepřidal. Slovácko to však už nemuselo tolik mrzet, závěrečný tlak Vysočiny totiž přežilo.

Vysočina Jihlava - 1. FC Slovácko 1:2 (0:2)

Branky: 49. vlastní Heča - 33. Valenta, 45. Hlúpik. Rozhodčí: M. Paták - Mokrusch, Hrabovský. ŽK: Šulek, Hanuš - T. Rada, Diviš. Diváci: 2874.

Jihlava: Hanuš - Kukol, Kryštůfek, J. Krejčí, Mišůn - Marek, Šulek (82. Vaculík) - Batioja, Jungr (46. Mešanovič), Fulnek (73. Nerad) - Dvořák. Trenér: Klusáček.

Slovácko: Heča - Chvátal, T. Rada, Košút, Reinberk - Daníček, Valenta - Diviš, Havlík (90. Břečka), Hlúpik (89. Hofmann) - Došek (85. Kovář). Trenér: Habanec.

Luděk Klusáček (trenér Jihlavy): "Myslím si, že diváci viděli velmi atraktivní zápas. Hlavně v první půli to bylo nahoru dolů. Obě mužstva se snažila utkání rozhodnout a vyhrát. Věděli jsme, že to bude utkání o první brance, která logicky přišla, ale bohužel z kopačky Valenty. K jeho trefě musím uznat, že byla výstavní. Když soupeř krátce před koncem poločasu zvýšil na 2:0, už to s námi vypadalo zle, ale dokázali jsme se do zápasu vrátit. O vyrovnání jsme se rvali do poslední chvíle. Na kluky jsem za jejich dnešní výkon hrdý. Výsledek neovlivníte, ale hra byla dobrá. Po dvou porážkách bychom teď raději hráli. Škoda reprezentační pauzy, ale zase na druhé straně se nám vrátí zranění hráči. Penaltu nechám bez komentáře. Jediné, co jsem viděl, je to, že ji rozhodčí pískl deset vteřin poté, víc to komentovat nechci. Diváci si udělají názor sami."

Svatopluk Habanec (trenér Slovácka): "Start do sezony se nám povedl. Uvidíme, jestli se uspokojíme a budeme padat dolů tabulkou, ale kdybychom se nahoře udrželi déle, tak by to bylo jedině dobře. Dnes jsme viděli hektické utkání. Musíme si přiznat, že zejména šance Dvořáka volaly vyloženě po gólu. Jsme rádi, že jsme dokázali před reprezentační pauzou naplno bodovat. Libora Doška je potřeba dát zase do kupy. Přestože dnes nebyl úplně top hráč, tak je pro nás pořád hrozně důležitý. To, že nedal penaltu, řešit nebudu."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články