Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

První velké derby sezony. Jablonec vyzve Liberec

Praha - Ještě nikdy se Jablonec s Libercem a nepotkali v pozici, kdy jsou oba jediný dvojzápas od účasti v základních skupinách evropských pohárů. Oba severočeské týmy prokazují svou kvalitu i na evropské úrovni a před prvním utkáním čtvrtého předkola Evropské ligy si svou sílu otestují v Podještědském derby.

Utkání Jablonec - Liberec
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Jablonec z dosavadních tří ligových zápasů vyhrál jediný, a tak by si před čtvrtečním soubojem s Ajaxem Amsterdam potřeboval zvednout sebevědomí obhajobou trofeje pro vítěze Podještědského derby. "Vnímám derby jako velký zápas, se skvělou atmosférou a očekávám v něm kvalitní fotbal. Doufám, že trofej pro vítěze budeme mít zase my, do třetice všeho dobrého," řekl jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý.

Liberec je však ve vynikající formě, v lize ještě neprohrál a vyhrál i oba zápasy se Šmonou v Evropské lize. Proto si na Jablonec věří. "Nám i Jablonci se povedlo postoupit v Evropě, navíc oba týmy hrají ofenzivně," těší trenéra Liberce Jindřicha Trpišovského.

"Věřím, že to bude přehlídka atraktivního fotbalu a na hřišti předvedeme vrchol toho, co se dá v české lize nabídnout," doufá Trpišovský. "Jelikož jsme podle mě v předchozích dvou utkáních body ztratili, chceme tentokrát jednoznačně vyhrát a nebudeme koukat na to, kdo proti nám stojí," dodal.

Body ztratil Liberec se Slavií, pro niž zatím remíza v Edenu znamenala jediný zisk v sezoně. Sešívané čeká duel s Jihlavou, proti níž se jim tradičně vůbec nedaří. Vysočinu totiž vršovický klub porazil pouze jedenkrát z posledních osmi duelů. 

"Od našich hráčů očekávám, že bude na hřišti vidět velký boj. Potřebujeme získat tři body, protože máme ze tří zápasů pouhý bod a to je hodně málo. Jihlava je teď nahoře, protože vyhrála doma těžké utkání s Jabloncem. Musíme udělat všechno pro to, abychom vyhráli. Věřím, že si kluci uvědomují, o co jde, protože my kolem nich si to uvědomujeme. Děláme všechno pro to, abychom to utkání zvládli," prohlásil trenér Dušan Uhrin mladší.

Příbram bude hájit druhou příčku v tabulce na hřišti Slovácka, které v minulém kole obralo o body mistrovskou Plzeň. A fazonu si bude chtít klub z Uherského Hradiště udržet i nadále. "Chceme se vyvarovat chyb, soupeře jsme pouštěli ke střelám po odražených míčích. Důležité bude, abychom hráli se stejným herním nasazením jako proti Plzni," tvrdí trenér Slovácka Habanec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články