Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Baroš: I když jsme hráli proti klubu mého srdce, gól jsem dát chtěl

Ostrava - Stále platí za nejslavnějšího aktivního odchovance ostravského fotbalu, dnes však útočník Milan Baroš v dresu Mladé Boleslavi šel proti klubu svého srdce. I když se dvě minuty před koncem hlavou natahoval po rozhodujícím gólu, na remíze 2:2 nic nezměnil.

Milan Baroš
zdroj: ČTK autor: Adolf Horsinka

Třiatřicetiletý útočník vyběhl na trávník vítkovického stadionu až na druhý poločas, a přestože se od spoluhráčů prakticky nedočkal kloudné přihrávky, v závěru málem rozhodl, ale na centr ze strany hlavou nedosáhl. "Jedna akce tam byla, balon šel na zadní tyč, ale nedostal jsem se tam. Samozřejmě, že i když jsme hráli proti klubu mého srdce, gól jsem dát chtěl," řekl Baroš, který za tři body do kabiny vypsal i zvláštní prémii.

Boleslav však po bídném nástupu musela vzít zavděk i bodem. Po půlhodině totiž ztrácela už dva góly. "Podle průběhu je ten bod asi zasloužený. Začneme špatně, necháme si dát dva góly, i když Francis Narh to dvakrát krásně trefil. Hodně jsme si to ztížili. V tom počasí otáčet zápas z 0:2 je těžké, i když šancí jsme měli v závěru dost. Kluci, co odehráli celých devadesát minut, byli pěkně vyšťaveni," řekl Baroš.

Zatímco se současným vedením Baníku se Baroš nerozešel v dobrém, fanoušci mu nadále leží u nohou. Už když se po půlhodině zvedl ze střídačky a vyrazil na rozcvičku, celý stadion aplaudoval a jméno slavného odchovance provolával i při jeho nástupu na trávník.

"S fanoušky mám dobré vztahy, je jsem si ničím nerozezlil. Sem se budu vždycky rád vracet. Pro mě je Baník srdeční záležitost, vyrůstal jsem tu a strávil nejvíc let ve své kariéře. Odejít jsem odsud nechtěl, tak to ale dopadlo. Pocity jsou zvláštní, ale člověk se od toho musí na devadesát minut oprostit," řekl Baroš, který po utkání věnoval oba své mladoboleslavské dresy bývalým spoluhráčům z Baníku Danielu Holzerovi a Tomáši Vengřinkovi.

Podobné pocity se ho prý nezmocnily poprvé. "Už jsem to zažil, když jsem nastupoval proti Liverpoolu za Galatasaray, je to zkrátka zvláštní. Teď jsem ale v Boleslavi a dělám vše pro tenhle manšaft. To je prostě fotbal," řekl Baroš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články