Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Uhrin mladší: Věděl jsem, že tuhle výzvu přijmu. Slavia má rozhodně na víc

Praha - Nový trenér fotbalistů Slavie Dušan Uhrin mladší bere angažmá v pražském klubu jako velkou výzvu. Podle nástupce odvoleného kouče Miroslava Beránka musí mít slávisté ty nejvyšší cíle, ale o konkrétních plánech pro následující sezonu zatím hovořit nechtěl.

Dušan Uhrin mladší
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Věděl jsem, že to přijmu, protože Slavia je historicky nejslavnější klub v Čechách spolu se Spartou. Tím, že jsem to přijal, jsem jenom ukázal, že chceme něco dokázat," řekl Uhrin novinářům před svým prvním tréninkem. "Chtěl bych, aby Slavia zase byla Slavií. Domnívám se, že hráči, kteří jsou tady, musí dát srdíčko za Slavii a začít sami od sebe," přidal sedmačtyřicetiletý trenér.

Naposledy vedl Dinamo Minsk a předtím Plzeň, kde byl loni v létě po neúspěchu v kvalifikaci Evropské ligy odvolán. Ve Slavii zatím konkrétní cíle stanoveny nemá. "Nejdřív musíme dát dohromady nějaké herní věci, které bych - nechci říkat zlepšil, ale udělal podle sebe. Pak bychom si také stanovili cíle. Slavia ale musí mít cíle nejvyšší," prohlásil Uhrin.

Je nám líto, video expirovalo.
Uhrin: Slavia má na víc

Slavii se v posledních letech nedaří vrátit mezi ligovou elitu. Na začátku minulé sezony dokonce "sešívaní" vedli tabulku, ale na jaře opět zabředli do bojů o záchranu a nakonec obsadili jedenáctou pozici. "Já jsem to vzal samozřejmě jako výzvu, už jsem tu jednou byl, tak jsem se úplně neseznamoval s ničím jiným. Myslím, že Slavia má na víc, aby se pohybovala na lepších místech v tabulce," upozornil Uhrin.

Uhrin ve Slavii dál počítá i s reprezentačním útočníkem Milanem Škodou, jenž byl s devatenácti góly druhým nejlepším střelcem minulého ročníku a údajně se o něj zajímají zahraniční kluby. "Samozřejmě s Milanem počítáme do příští sezony, ale o hráčích bych nechtěl hovořit, protože všechno je v běhu. Nebudeme diskutovat o tom, jestli tu někdo zůstane nebo přijde. Zatím to je na mě brzo," dodal bývalý trenér Mladé Boleslavi, Temešváru, Kluže nebo Dinama Tbilisi.

Škoda, o kterého je údajně zájem v cizině, dostal kvůli reprezentačním povinnostem na Islandu od klubu delší dovolenou. Nejspíš v pondělí se společně se Škodou zapojí do přípravy Slavie i další reprezentanti Simon Deli z Pobřeží slonoviny a Gruzínec Levan Kenija. Senegalec Dame Diop se kvůli problémům s dopravou vrátí až ve čtvrtek.

V Horních Počernicích se dnes dopoledne nehlásil žádný nový hráč, jenom tři navrátilci z hostování v druholigovém Žižkově Josef Bazal, Tomáš Souček a František Mysliveček. Na hřišti Xaverova budou slávisté trénovat po dobu mistrovství Evropy do 21 let, které se hraje také na stadionu v Edenu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články