Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Sparta jen remizovala v Ostravě, Plzeň se jí vzdálila na tři body

Praha – Odstup mezi prvním a druhým týmem fotbalové ligy se po 18. kole zvětšil na tři body. Plzeň totiž využila zaváhání Sparty, která pouze remizovala na půdě Ostravy 1:1, a díky vítězství 3:2 v Hradci Králové svému rivalovi odskočila. Na Pražany dotírá Jablonec. Severočeši jednoznačnou výhrou 3:0 oplatili Bohemians loňskou domácí porážku 1:2. Milan Škoda za Slavii přidal další dvě branky a sešívaní remizovali s Teplicemi 2:2.  

Utkání Baník - Sparta
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Hradec Králové - Viktoria Plzeň 2:3

Pořádně se nadřela, ale úkol vyhrát splnila. Plzeň dvakrát na hřišti Hradce Králové přišla o vedení, ale nakonec odpor zlomila a zvítězila 3:2. Vítěznou branku si deset minut před koncem připsal František Rajtoral. Viktoria díky tomu odskočila v čele tabulky druhé Spartě na tři body.

Reportáž a ohlasy z utkání (//sport/fotbal/303272-plzen-zavahani-sparty-dokazala-vyuzit-na-vitezstvi-v-hradci-se-ale-nadrela/)

Baník Ostrava - Sparta Praha 1:1

Mimořádně atraktivní zápas mezi Baníkem a Spartou nakonec skončil smírně 1:1, a Ostravští tak v letošní sezoně v utkáních proti Letenským vybojovali hned čtyři body. Spartu sice poslal v prvním poločase do vedení svým třetím gólem ve dvou zápasech Václav Kadlec, na druhé straně však v druhé půli srovnal výborně hrající Milan Baroš. V závěru mohl z penalty rozhodnout o vítězství Sparty Lafata, ale neproměnil ji.

Jablonec - Bohemians 1905 3:0

Jablonečtí fotbalisté vyhráli i druhé jarní utkání, když si doma poradili 3:0 s Bohemians 1905. Ti tak nenapodobili překvapivou loňskou výhru 2:1, díky níž Klokani udělali klíčový krok k záchraně. Pátou branku v sezoně zaznamenali shodně Jan Kopic s Martinem Pospíšilem, o třetí zásah Severočechů se postaral Vít Beneš.

Reportáž a ohlasy z utkání (//sport/fotbal/synot-liga/303196-banik-ve-skvelem-zapase-vybojoval-bod-proti-sparte/)

Slavia - Teplice 2:2

Po skvělém vstupu do jarní části sezony proti Liberci přišel pro Slavii zádrhel, v domácím prostředí po výborném utkání pouze remizovala s Teplicemi 2:2. Za Severočechy se ve skvělém světle představil třiadvacetiletý Roman Potočný, který vstřelil obě branky Teplic. Za Slavii se jednou trefil Milan Škoda a zásadní měrou přispěl i k druhému gólu domácích, když si jeho ránu do břevna srazil do vlastní brány Grigar. 

Reportáž a ohlasy z utkání (//sport/fotbal/synot-liga/303231-prestrelka-v-edenu-slavia-remizovala-s-teplicemi-2-2/)

České Budějovice - Zbrojovka Brno 1:3

Budějovickému Dynamu start do jarní sezony hrubě nevyšel. Černobílí po debaklu 0:6 na hřišti Viktorie padli i doma s trápící se Zbrojovkou Brno, která vedla před koncem již 3:0, v závěru nakonec ještě alespoň na 1:3 stačil snížit Kladrubský. Budějovičtí tak nadále mají na patnáctý Liberec ztrátu tří bodů, ze všech týmů v lize však mají nejhorší bilanci gólů.

Reportáž a ohlasy z utkání (//sport/fotbal/synot-liga/303221-budejovice-obdrzely-dalsi-nadilku-zbrojovka-ma-dulezite-tri-body/)

Dukla Praha - Slovan Liberec 3:1

Liberec prohrál na hřišti Dukly 1:3 a zůstává na předposledním místě. Slovan nebodoval ani ve druhém utkání pod trenérským duem Jiří Kotrba, Josef Csaplár. Severočechy poslal na Julisce do vedení po přestávce Josef Šural, ale Pražané otočili zápas po gólu Romana Poloma a vlastním zásahu Ericha Brabce, kterému tak nevyšel debut za Slovan. V závěru ještě potřetí skóroval Jakub Mareš.

Reportáž a ohlasy z utkání (//sport/fotbal/synot-liga/303150-liberec-po-porazce-na-dukle-zustava-predposledni/)

Jihlava - Slovácko 0:1

Jihlavští fotbalisté už počtvrté za sebou v první lize nevyhráli, když doma podlehli Slovácku 0:1. O jediný gól utkání se už ve 12. minutě postaral Luboš Kalouda, když další velké šance hosté zahodili. Vysočina je tak jedenáctá, Slovácko poskočilo na sedmou příčku.

Reportáž a ohlasy z utkání (//sport/fotbal/synot-liga/303171-kalouda-vystrelil-slovacku-tesnou-vyhru-1-0-v-jihlave/)

Příbram - Mladá Boleslav 2:0

Důležité tři body do boje o záchranu vybojovali příbramští fotbalisté proti Mladé Boleslavi v duelu dvou středočeských týmů. Vítěznou trefu týmu od Litavky zařídil Tomáš Pilík, druhou branku přidala posila ze Sparty Roman Bednář. Příbram tak doma zůstává pod trenérem Pavlem Tobiášem neporažena. Boleslav naopak venku pošesté z posledních osmi utkání nedala gól.

Reportáž a ohlasy z utkání (//sport/fotbal/synot-liga/303222-pribram-udolala-boleslav-vyhru-pojistil-golem-bednar/)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články