Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Jablonec prodloužil čekání Bohemians na vítězství, doma vyhrál 3:0

Jablonec nad Nisou - Fotbalisté Jablonce vyhráli i druhé jarní utkání. V 18. kole první ligy si doma poradili 3:0 s Bohemians 1905. Pátou branku v sezoně zaznamenali shodně Jan Kopic s Martinem Pospíšilem, o třetí zásah Severočechů se postaral Vít Beneš.

Utkání Jablonec - Bohemians
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Domácí nastoupili ve stejné sestavě jako v úvodním jarním duelu na Slovácku (2:1) a od začátku měli převahu, proti organizované obraně Bohemians 1905 se však nedokázali prosadit. Výsledkem jejich aktivity bylo jen pár rohů a nevýrazných střel. Do největší šance první půle se tak dostali hosté, ale Mikuš po rychlé akci v 27. minutě mířil těsně nad.

"Věděli jsme že, Bohemka je houževnatý tým a dnes jsme to viděli zejména v prvním poločase, kdy jsme se nemohli do nich dostat," řekl trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý. "Myslím, že jsme byli málo přímočaří, málo aktivní, hráli jsme v poli, ale netlačili se do vápna, do střel a do centrů," dodal. "Zápas se mi těžko hodnotí, protože jsme ho odehráli velmi dobře, ale výsledek tomu nenasvědčuje," uvedl hostující kouč Roman Pivarník.

Po přestávce se obraz hry nezměnil, Jablonec však zpřesnil hru a dočkal se odměny. Skóre otevřel v 54. minutě po rychlém brejku Pospíšil, který nenápadnou střelou šajtlí k bližší tyči překvapil brankáře Švengera. O chvíli později neuspěl sám před hostujícím gólmanem Šabala, po následném autu už ale byl úspěšný Kopic.

"Jak to tak bývá, rozhodl první gól, který byl velmi laciný. Akce domácích se dala přerušit dřív, ale byla to lehká střela šajtlí, takže hrubá chyba gólmana," uvedl Pivarník. "Ve druhém poločase jsme předvedli lepší výkon, měli jsme více pohybu. Od první branky jsme byli lepší a přidali jsme i další a za druhý poločas jsme si výhru zasloužili," přidal Šilhavý.

Obrana Bohemians 1905 se rozložila a v 67. minutě přišel další trest. V závaru po rohovém kopu se nejlépe zorientoval Beneš a chytrým lobem přidal třetí zásah domácích v rozmezí dvanácti minut. Jablonec tak navázal na výhru z předchozího kola nad Slováckem a prodloužil si úspěšnou sérii, během které prohrál jediné z posledních dvanácti kol.

Naopak černá šňůra Bohemians 1905, kterou v závěru od čtvrtého gólu po velké šanci střídajícího Doležala zachránil Švenger, pokračuje. Klokani už nevyhráli osm zápasů za sebou, navíc během této série získali pouhé dva body.

FK Jablonec - Bohemians Praha 1905 3:0 (0:0)

Branky: 54. M. Pospíšil, 61. Kopic, 67. Beneš. Rozhodčí: Jílek - Urban, Vlasjuk. ŽK: Bratanovič, Gajič (oba Bohemians 1905). Diváci: 2763.

Jablonec: V. Hrubý - Romera, Pernica, Beneš, F. Novák - Kopic, Hübschman, M. Pospíšil (62. Mingazov), Greguš, Crnkič (67. Rossi) - Šabala (84. Šabala). Trenér: Šilhavý.

Bohemians 1905: Švenger - Pauschek, Škerle, Gajič, Šírl - Bratanovič (73. M. Jarolím), Jindřišek, Moravec (81. Cicman), J. Rada, Mosquera - Mikuš. Trenér: Pivarník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články