Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Teplice jsou bez trenéra, Ščasný rezignoval. Nahradit by ho mohl Rada

Teplice - Fotbalisté Teplic se pět dní před vstupem do jarní části sezony ocitli bez trenéra. Kouč Zdeněk Ščasný překvapivě po dvou a půl letech odstoupil z funkce. Vedení klubu se až do čtvrteční tiskové konference nechce k situaci vyjadřovat. Jméno nového trenéra mají Severočeši oznámit v nejbližších dnech. Už v sobotu je přitom čeká ligové utkání s Ostravou.

Je nám líto, video expirovalo.
Ščasný: Vztahy se rapidně zhoršily, bylo to neúnosné

V úvodu této sezony však Teplice zasáhlo úmrtí ředitele Františka Hrdličky, což ovlivnilo i výkony na hřišti. Ščasný se navíc s novým vedením dostával do sporů. Nešlo podle něj o impulzivní rozhodnutí, které by se zrodilo v posledních dnech.

"V Teplicích se po úmrtí pana Hrdličky výrazně změnila atmosféra. Na některých místech to přešlo až v nepřátelství. Dal jsem si horizont, že v takové atmosféře nechci vstoupit do ligy. Čekal jsem do poslední chvíle na reakci vedení, ale když nepřišla změna, musel jsem skončit," uvedl Ščasný.

"Vím, že jsem v tomto směru asi komplikovaný člověk, ale když se pro něco rozhodnu, tak na tom trvám. Několikrát jsem byl ubezpečen, že dojde ke změně, ale ta nepřicházela. Proto jsem to vyřešil svým odchodem. Zrálo to ve mně dlouho," doplnil bývalý trenér Sparty, Mladé Boleslavi, Debrecínu či Panathinaikosu Atény.

Odchod z klubu ho mrzí především kvůli hráčům. "Mrzí to hodně. Pocítil jsem to hlavně při loučení s hráči," dodal sedmapadesátiletý kouč, který i přes podzimní problémy přezimoval s týmem na šesté příčce se ztrátou pěti bodů na pohárové pozice.

Ščasný do Teplic přišel v říjnu 2012. Po první sezoně, ve které musel odvracet hrozbu sestupu, zaznamenal s týmem velký výkonnostní vzestup a v ročníku 2013/14 patřili Severočeši k předním týmům v lize. Na podzim útočili i na čelo tabulky, nakonec obsadili páté místo.

Jméno nového trenéra mají Teplice oznámit v nejbližších dnech. Už v sobotu je čeká první jarní ligové utkání s Ostravou. Podle deníku Sport by se novým koučem měl stát bývalý reprezentační trenér Petr Rada, který Teplice v minulosti vedl už třikrát. Momentálně byl bez angažmá poté, co na podzim skončil v Jihlavě, kde mu však stále běží smlouva.

"V pondělí večer jsem dostal od pana Vaculíka (majitele jihlavského klubu) svolení, že budu od sedmnáctého února volný. Můžu tudíž jednat s Teplicemi. Tohle bylo nutné k tomu, abychom se mohli v jednáních posunout dál a něco finalizovat," řekl Rada.

Zdroj
ČTK, iSport.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články