Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Kisel: Juhar nechce hrát za Slavii, ať si najde nové angažmá

Praha/Bukurešť - Fotbalistům Slavie na jaře už nepomůže slovenský záložník Martin Juhar. Jeden z klíčových hráčů týmu už podle sportovního ředitele klubu Karola Kisela nechce za pražský celek nastupovat, vedení klubu ho proto přeřadilo do juniorky a nebude mu bránit v odchodu. Pryč ze Slavie jde také záložník Marcel Gecov, který se v pondělí domluvil s klubem na ukončení smlouvy, odchází do Rapidu Bukurešť. Sedmadvacetiletý fotbalista podle facebookové stránky svého agenta Jiřího Müllera podepsal s posledním celkem rumunské ligy kontrakt do 30. června.

Martin Juhar
zdroj: slavia.cz autor: Martin Malý

"Hráč, který nechce reprezentovat klub a nechová k němu dostatečný respekt, tu prostě být nemůže," řekl na adresu Juhara sportovní ředitel Slavie Karol Kisel. "Z těchto důvodů mu nebudeme bránit v tom, aby si našel nové angažmá," dodal.

Šestadvacetiletý Juhar přišel do Slavie v roce 2012 ze Sparty a postupně se zařadil mezi opory. Nastupoval na levém beku, v záloze i v útoku. V 67 ligových utkáních vstřelil devět branek. Vysloužil si i pozvánku do slovenské reprezentace. V této sezoně nastoupil do 14 zápasů, většinou jako levý obránce.


Za měsíc z Prahy přes Teplice až do Itálie. Talent Pecháček míří do Udine

Záložník Michal Pecháček má namířeno z Teplic do Udine. Osmnáctiletý fotbalista, který do severočeského celku přišel začátkem roku ze Slavie, už s italským klubem trénuje a v devátém týmu italské ligy by měl do konce sezony hostovat. "Jednáme o hostování na půl roku a v zásadě jsme na podmínkách s italským klubem domluveni," citoval server iDnes.cz sportovního ředitele Teplic Jana Skýpalu.

Pecháčkův bleskový odchod do Udine se nelíbí Slavii, která za hráče dostala jen tabulkové odstupné, zatímco Teplice si patrně přijdou na vyšší částku. "Nechce se nám věřit tomu, že by se Teplice, s nimiž máme výborné vztahy, dopustily takového spekulativního jednání," uvedl v prohlášení mluvčí Jiří Vrba. "Pokud by se ale prokázaly jakékoliv nečestné úmysly kterékoliv ze zúčastněných stran, jsme připraveni obrátit se na FAČR, UEFA i orgány činné v trestním řízení," dodal mluvčí Slavie.

Sportovní ředitel Karol Kisel přitom přiznal, že vršovický klub neměl o Pecháčka zájem. "Slavia mu kontrakt nenabídla z důvodu velké konkurence na postu záložníků, kde jsme větší míru talentu pozorovali v tomto ročníku u reprezentantů Marka Kodra, Tomáše Valenty nebo dále Ondřeje Badochy či Davida Vavrouše," prohlásil.

Pecháček se v Udine může potkat s krajanem Jakubem Janktem, který do Itálie přišel loni v létě. V minulosti za klub nastupovali také další čeští fotbalisté Marek Jankulovski, Matěj Vydra, Tomáš Zápotočný a Tomáš Sivok.

Je nám líto, video expirovalo.
Gecov se dohodl se Slavií na ukončení smlouvy

Gecov jde ze Slavie také pryč, namířeno má do Rapidu Bukurešť

"Marcel se rozhodl pro Rapid, protože nabízel nejlepší podmínky i jistotu pravidelných plateb," uvedl Müller pro iSport.cz. "Ze všech klubů, které měly o Marcela zájem, předložil Rapid nejlepší nabídku. Ozvali se mi i z Maďarska, Řecka nebo Polska," uvedl hráčův agent. Do Rapidu nedávno zamířil jiný jeho klient - obránce Pavel Čmovš.

Gecov byl v říjnu přeřazen do slávistické juniorky, protože trenér Miroslav Beránek nebyl spokojen s jeho výkonností a přístupem. V zimě pak vršovický klub oznámil, že se svým odchovancem nepočítá do druhé poloviny sezony.

Hráč s jedním startem za reprezentaci se do Slavie vrátil v závěru roku 2012 a nějakou dobu byl i kapitánem. Předtím Gecov působil v belgickém Gentu, anglickém Fulhamu, Liberci a Kladnu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy