Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Liberec vsadil na trenérské duo Kotrba - Csaplár

Liberec – Fotbalisty Liberce povede trenérská dvojice Jiří Kotrba a Josef Csaplár. Na lavičce týmu nahradí Samuela Slováka, který po podzimu skončil. Csaplár se vrací do Slovanu po jedenácti letech. 

Jiří Kotrba a Josef Csaplár
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Myslím, že tímhle tandemem jsme splnili v hojné míře to, co jsme deklarovali, že pro těžké jarní boje budeme k mužstvu hledat zkušenosti," řekl sportovní ředitel Liberce Jan Nezmar. 

Šestapadesátiletý Kotrba naposledy vykonával funkci generálního manažera Českých Budějovic, kde skončil loni v květnu. Vedle Dynama Kotrba trénoval Cheb, Žižkov, Jablonec, Příbram, Olomouc, pražskou Spartu, Brno a národní tým do 21 let.

"Pro mě to bylo samozřejmě jednoduché, protože jsem se chtěl po krátkém angažmá funkcionáře vrátit k trenérskému řemeslu. Zvlášť proto, že jsem si od něj odpočinul a myslím, že tu dobu jsem využil k tomu, abych získal nové informace a především chuť do trénování," uvedl Kotrba.

"Vždycky když jdu v uvozovkách do cizího prostředí, tak hledám místní spojence. Mně tím nejbližším v Liberci je v tuto chvíli Pepa Csaplár, protože jsme spolupracovali v Příbrami na podobné bázi a dostali jsme se s mužstvem až do Poháru UEFA," dodal. 

Poslední slovo bude mít Kotrba

Csaplár v Liberci působil už v letech 20012003 a v roce 2002 se podílel na historicky prvním mistrovském titulu Slovanu. Dvaapadesátiletý kouč ještě vedl Příbram, Slavii Praha a Žižkov a vyzkoušel si také zahraniční angažmá v Panionisu Atény a polské Wisle Plock. Csaplár trénoval také mládežnické reprezentace.

"Pro mě je to návrat domů, pocity jsou pozitivní a těším se. Určitě to tady nebude vytvářet nějaký dualismus. Věřím, že spolupráce bude stejná, jako když jsem tady byl s Láďou (Škorpilem), a že bude stejná, jako když jsme spolu s Jirkou byli v Příbrami," řekl Csaplár. "Pokud mezi námi dojde k nějakým sporům nebo názorovým rozdílům, Jirka bude mít k tomu poslední slovo, aby řekl, že to bude takhle," doplnil Csaplár. 

Liberec na podzim pod vedením Slováka vyhrál jen dvě z šestnácti ligových utkání a s devíti nerozhodnými výsledky byl "remízovým králem" soutěže. Na první nesestupovou pozici ztrácí Severočeši jeden bod.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberecký Slovan povedou Kotrba a Csaplár
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články