Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Zklamaní Jablonečtí po prohře s Plzní: Přehrávali jsme je, bylo to na remízu

Jablonec - Ačkoli jablonečtí fotbalisté svůj nejdůležitější podzimní zápas s Plzní prohráli 1:2, těší je alespoň to, že proti lídrovi tabulky ukázali, že v boji o titul nejsou náhodou. Viktorii totiž přehrávali, ale doplatili na menší zkušenost a malou efektivitu. 

Jan Kopic v utkání s Plzní
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Ukázalo se, že jsme se během podzimu posunuli hodně. Zatímco na začátku sezony nás Plzeň jasně přehrála, tak dnes jsme ji pro změnu chvílemi přehrávali my," hodnotil po utkání jablonecký záložník Martin Pospíšil, který na sever Čech zamířil právě z Plzně.

"Byl to remízový zápas, ale jak jsme měli my štěstí minule s Baníkem, tak teď ho měla Plzeň. Mrzí to hodně, protože to byl náš nejdůležitější podzimní zápas. Plzni jsme byli vyrovnaným soupeřem, podali jsme výborný výkon, ale srazil nás na kolena gól v poslední minutě," mrzelo Pospíšila.

Podobně viděl zápas i zřejmě nejlepší hráč na hřišti Jan Kopic. "Bylo to minimálně vyrovnané utkání, ale máme nula bodů, takže je to zklamání. Bohužel jsme v poslední minutě nedohráli souboj u lajny. Přišel centr a jejich hráč to se štěstím trefil na bližší tyč. Pro nás smůla a štěstí pro ně," hodnotil člen širšího kádru reprezentace.

Právě Kopic se postaral o jediný jablonecký gól, když srovnával na 1:1. "Někdo mi přiťuknul míč, hodil jsem si to na střed, kluci mi to roztáhli, sedlo mi to a trefil jsem to na zadní," popisoval Kopic, kterého ale mrzelo, že se spoluhráči promarnil další dobré šance. "Zápas měl z naší strany kvalitu, hráli jsme dobře, ale proti takovému soupeři je třeba proměňovat šance. My ale tři nevyužili a takový soupeř to potrestá," dodal.

Ačkoli nyní Jablonec ztrácí na Plzeň už šest bodů a na druhou Spartu pět, rozhodně boj o titul nevzdává. "Pořád je 14 kol do konce, takže nic nebalíme a budeme je prohánět až do konce," burcuje Pospíšil.

"Máme 33 bodů, to je nad plán, zvláště po tom pomalejším rozjezdu. O to ale více mrzí, že jsme to dnes nezvládli, když jsme je měli na dostřel. Určitě by se nám přes zimu lépe trénovalo, kdybychom udrželi minimální odstup," dodal Kopic.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články