Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta znovu ovládla derby, ale v čele se stále drží Plzeň

Praha - Hlavní událost 9. kola, derby pražských "S", měla znovu stejného vítěze - Spartu. Letenští v Edenu zvítězili stejně jako před rokem 2:0, přičemž oba góly vstřelil David Lafata, který navíc neproměnil penaltu. Ani toto vítězství však Spartu nevrátilo na vrchol tabulky, kde po výhře 3:2 v Brně zůstala Plzeň. Naopak na fantastický úvod do sezony nenavázalo Slovácko, které si z Teplic odvezlo drtivou porážku 0:4. V pěkném zápase Liberce s Mladou Boleslaví gól nepadl, přestože měly oba týmy několik příležitostí.

Sparťanská radost
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Slavia - Sparta 0:2

Derby pražských "S" má počtvrté v řadě stejného vítěze, a to Spartu. Úřadující mistr v 282. vzájemném měření sil porazil Slavii 2:0, když se o obě branky postaral David Lafata. Kapitán letenských si mohl dokonce připsat i hattrick, ale z pokutového kopu trefil pouze břevno.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ

Zbrojovka Brno - Plzeň 2:3

Vedli, prohrávali, ale nakonec si dokráčeli pro tři body. Plzeň zvládla gólovou přestřelku na hřišti Brna a po vítězství 3:2 si pojistila první místo v ligové tabulce. O triumfu Západočechů rozhodla devítiminutovka v druhé půli, kdy se trefil Tecl a Řezník. Zbrojovka ukončila sérii jedenácti ligových zápasů doma, ve kterých bodovala. Naposledy prohrála právě s Plzní loni na podzim 1:3.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ

Hradec Králové - Jablonec 0:2

Fotbalisté Jablonce poprvé od února 1997 dokázali vyhrát ligový zápas v Hradci Králové. Duel rozhodl dvěma góly Martin Pospíšil, který se trefil v 53. a 65. minutě. Nováček z Hradce prohrál třetí kolo za sebou, naopak Jablonec má v nejvyšší soutěži stejně dlouhou sérii bez porážky.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ

(//sport/fotbal/287449-jablonec-zvitezil-po-dlouhe-dobe-v-hradci-i-diky-dvema-trefam-pospisila/)

Teplice - Slovácko 4:0

Fotbalisté Slovácka promarnili možnost dál stoupat tabulkou, když v utkání prohráli v Teplicích vysoko 0:4. O góly domácích se postarali v prvním poločase Vůch a Litsingi a po přestávce Nivaldo s Mahmutovičem. Hosté nestačili soupeři ani herně a nedostali se do žádných větších šancí a museli o skóre přepustit Teplicím třetí příčku.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ

České Budějovice - Příbram 0:3

To, že nové koště dobře mete, se ukazuje v Příbrami. Středočeši pod vedením nového trenéra Pavla Tobiáše vyhráli už druhé utkání, tentokrát na hřišti Českých Budějovic, kde triumfovali 3:0. O jejich góly se postarali Hnaníček, Sus a Řezníček. Jihočeši čekají na vítězství v lize už pět kol a v tabulce klesli o skóre za svého soupeře.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ

Sport
zdroj: ČT4

Dukla Praha - Vysočina Jihlava 4:1

Třízápasové čekání Dukly na to, až si v lize opět připíše tři body, je u konce. Pražané černou sérii ukončili v duelu s Jihlavou, kterou na domácím hřišti zničili 4:2. Domácí poprvé v sezoně vstřelili v nejvyšší soutěži víc než jednu branku. Vysočina naopak potvrdila, že se jí v novém ročníku nedaří a zůstává poslední.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ

Baník Ostrava - Bohemians 1905 1:0

Šťastným gólem Patrizia Stronatiho z první minuty nastaveného času porazili fotbalisté Ostravy Bohemians 1905. Domácí vyhráli přesto, že posledních sedm minut dohrávali bez vyloučeného Sukupa. Pražané venku po třech výhrách nebodovali a inkasovali po 328 minutách.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ

Liberec - Mladá Boleslav 0:0

Liberec remizoval s Mladou Boleslaví, když měl několik slibných šancí na vstřelení branky. Ve vzájemných zápasech tak poprvé nepadl gól a Liberec si připsal už šestou remízu v tomto ročníku. Skvěle zachytali gólmani - na domácí straně Ondřej Kolář, za hosty Aleš Hruška.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ

Hlavní zprávy

Nejčtenější články