Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jak je důležité míti Daridu. Lídr nároďáku Brabec je rád za nového spoluhráče v Arisu

Patří mezi nejzkušenější hráče fotbalové reprezentace. Za áčko nastoupil Jakub Brabec do čtyřiatřiceti zápasů. Proti Moldavsku s největší pravděpodobností přidá další start. V obraně je tak v jednoznačné roli lídra. A v obraně řeckého Arisu je zase v roli průvodce Vladimíra Daridy. Přímý přenos utkání Moldavsko – Česko sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 20:15.

Je nám líto, video expirovalo.
Brabec: Přijímám roli lídra, ale je nás tu víc

"Národní mužstvo funguje, celá kabina jede, není nutné do něčeho zasahovat. Je nás tu víc, kteří by v případě nějakých problémů zasáhli," ví bývalý hráč Sparty a Plzně. 

"Už pár let na srazy jezdím, takže to z toho dělá lídra," říká Brabec, který ve středu obrany nastoupil naposledy v úvodu kvalifikace o Euro proti Polsku, když se s Tomášem Holešem a Ladislavem Krejčím mladším podílel na vítězství 3:1.

Brabec spojil svoji kariéru především se Spartou a pak s Plzní, působil ale i v belgickém Genku či tureckém Rizesporu a teď naposledy hraje za řecký Aris Soluň.

"Moc se mi tam líbí, je to tam hezké. Jsem tam moc spokojený. Diváci jsou bouřliví, celé město tím žije. Máme velkého rivala PAOK a město je tak rozdělené na tyhle celky," popisuje Brabec v rozhovoru pro ČT sport.

"Všichni to hodně prožívají. My si to tam užíváme, já osobně i celá rodina. S fotbalem je příjemnější, když člověk překonává zimu v jiném podnebí," říká Brabec, jak mu vyhovuje pobyt u moře.

Brabec není v Arisu jediným Čechem, protože od této sezony je jeho spoluhráčem bývalý reprezentant Vladimír Darida, který přišel z bundesligové Herthy Berlín.

"Je to poprvé takhle pro mě a zatím je to hodně příjemný. Nevím, jestli si nebudeme časem lézt na nervy..." vtipkuje Brabec v pořadu Fotbal Extra.

"Ne, užíváme si to. Můžeme spolu komunikovat i v češtině, což je někdy dobré se bavit o spoluhráčích česky před nima," směje se.

Je rád, že se s příchodem Daridy zvedla kvalita mužstva.

"Jednoznačně přišel a pomohl nám, zvednul tým. Je běhavej, což je v řecké lize hodně vidět. A teď střílel i branky," říká třicetiletý stoper k novému spoluhráči, který dříve taktéž působil ve Viktorii Plzeň.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články