Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kozohorský: Na českém týmu je vidět, že je s Polskem favoritem skupiny. Teď to jen ukázat

Čeští fotbalisté rozehrají kvalifikaci o mistrovství Evropy v příštím roce. Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého začnou pětičlennou skupinu E ve vyprodaném pražském Edenu zápasem s Polskem. Komentátor ČT sport David Kozohorský je zvědav, zda hosté budou hrát stejně defenzivně jako na mistrovství světa v Kataru. "Byli za to kritizováni. A tohle může být kritický dvojzápas. Poláci si toho jsou vědomi," říká. Přímý přenos sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 20:15 i s trenérem Zdeňkem Svobodou, který v Polsku dříve působil.

Favorizovaného soupeře, jehož hlavní hvězdou je útočník Barcelony Robert Lewandowski, poprvé povede nový portugalský trenér Fernando Santos.

"Bude to pro něj zajímavá výzva, protože pracoval s Cristianem Ronaldem a teď s Lewanwodskim. Musí najít takový systém hry, aby z toho Lewandowski profitoval," upozorňuje reportér ČT sport Kozohorský.

Dalšími účastníky skupiny E jsou Albánie, Faerské ostrovy a Moldavsko, kde se Šilhavého výběr představí v pondělí. Na evropský šampionát v příštím roce v Německu postoupí první dva týmy z každé skupiny. "Každý zápas venku bude pro český tým složitý," zdůrazňuje Kozohorský.

"Postupová nálada ale je a je vidět, že tým si je vědom, že s Polskem je favoritem této skupiny," řík Kozohorský. "Teď jen ať se to ukáže na hřišti," dodává.

O zbylá tři místa na turnaji se v play-off podle pořadí v Lize národů utká 12 zemí, které neuspějí v klasické kvalifikaci. Česká reprezentace od rozdělení federace na Euru ještě nikdy nechyběla, předloni na něm došla do čtvrtfinále.

"Český tým minulý rok v Lize národů nebyl tak úspěšný, aby ho to opravňovalo čekat na to, zda se dá projít jinak," tvrdí Kozohorský.

Český tým vyhrál tři z posledních čtyř duelů s Polskem a ve všech z nich udržel čisté konto. Naposledy se soupeři utkali v listopadu 2018 v přípravném utkání v Gdaňsku, kde Šilhavého svěřenci zvítězili 1:0.

"Až na Patrika Schicka mají trenéři všechny hráče k dispozici. Je šest nováčků, nevynucených. Trenéři si je vybrali pouze na základě jejich výkonnosti. Vidím to na jednoho až dva, kteří dostanou šanci. Tipuju, že to bude krajní bek Jurásek," řík Kozohorský.

"Kdo bude v brance? Zajímavá otázka. Tomáš Vaclík změnil dres, působí na ostrovech. Jiří Pavlenka je dlouholetá opora Brém, Jindřich Staněk asi doplatí na to, že se teď Plzni tolik nedaří. Asi to bude jeden z těch prvních dvou," tuší Kozohorský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články