Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Výhra nad Anglií nás ohromila, přiznal trenér O´Neill a chystá tým na Česko

V superlativech hovořil trenér fotbalistů Severního Irska Michaela O'Neill o pátečním výkonu české reprezentace při výhře 2:1 nad Anglií. "Byli jsme opravdu ohromeni," přiznal trenér pondělního soupeře českého týmu. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu od 19 hodin na ČT sport i na webu ctsport.cz.

Michael O’Neill
zdroj: Reuters autor: Paul Childs

"Zápas s Anglií jsme viděli a byl to od celého českého týmu opravdu parádní a perfektní výkon. Byli jsme opravdu ohromeni. Po porážce českého týmu ve Wembley 0:5 to byl velký obrat. Češi nás po tom parádním zápase s Anglií hodně otestují," řekl na tiskové konferenci v Praze O'Neill.

Tým Severního Irska v posledním duelu s Čechy předloni v kvalifikaci pro mistrovství světa vyhrál doma 2:0 a už ve čtyřech vzájemných zápasech po sobě nedostal ani gól. "Měli jsme pocit, že když jsme proti Česku hráli minule, tak se tým teprve dával dohromady, teprve se skládal," uvedl O'Neill.

"Teď je v kádru asi sedm hráčů, kteří proti nám hráli v Belfastu a nastoupili proti Anglii. Takže mají víc zkušeností. Je vidět, že se jim daří, že se český tým posouvá. Český trenér určitě také přistoupí k nějakým změnám, ale oba týmy z toho zápasu zítra určitě dostanou, co chtějí," konstatoval padesátiletý kouč.

Fotbalisté Severního Irska ve čtvrtek prohráli v kvalifikaci v Nizozemsku 1:3, přestože ještě v 79. minutě vedli. "Když vedete 1:0 a jste deset minut od toho, aby vám chyběl k postupu možná už jen bod, je to rána. Nejen způsob, jakým jsme to ztratili, ale i ty góly, které jsme dostali, byly velmi smolné. Hlavně gól na 2:1 z druhé střely. Bylo to pro nás velmi kruté, prohrát jsme si nezasloužili. Ale musíme to přijmout, přenést se přes to a připravit se na zítra. Nálada je dobrá," řekl O'Neill.

Tým před zápasem v Praze opustili mladíci Ciaron Brown a Shayne Lavery, kteří se připojili k jednadvacítce. "Je lepší nejdřív hrát soutěžní zápas a pak až přátelský. Je to výhoda v tom, že můžeme postavit trochu silnější jedenáctku. Samozřejmě pár změn bude, můžeme postavit hráče, kteří neměli šanci si zahrát. Budeme zkoušet i něco z taktiky. Jsem rád, že všichni chtějí hrát, nikdo nechce odpočívat. V minulosti se stávalo, že někteří nechtěli nastupovat v přípravných zápasech," dodal O'Neill.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články